Nogometaši Francije so sinoči po taktični predstavi z 1:0 premagali Belgijo in se uvrstili kot prvi uvrstili v finale svetovnega porvenstva. Ali je bil to finale pred finaloim, so se v oddaji Žoga je okrogla spraševali ustvarjalci in spregovorili tudi o mladosti francoske in belgijske izbrane vrste, o prestopu poletja in današnjem drugem polfinalu med Hrvaško in Anglijo.


Francija je na drugo obletnico bolečega proaza v finalu evropskega prvenstva proti Portugalski na domačih tleh, sinoči delno zacelila rane. Marsidko je pomisli, da je bil sinoči v Sankt Peterburgu odogran finale pred finalom, da bo zmagovalec tega obračuna na koncu tudi svetovni prvak. Kar je seveda nehvaležno napovedati, predvsem pa je nepoštebo do nocojšnjih napsortnikov v Moskvi. Včeraj sta se srečali čvrsti in taktično organizirani reprezentanci podkrepljeni z izjemno individualno kakovostjo. A samo slednja po navadi ni odločilen faktor. "Težko je reči, da bil to finale pred finalom, obe reprezentanci po imenih morda odstopata od Anglije in Hrvaške, prvenstva pa zmagujejo ekipe in ne posamezniki. Nogomet francoske reprezentance tudi ne sloni zgolj na kakovosti posameznikov, ampak na trdnosti ekipe. In ravno v tem pogledu so Angleži pokazali veliko na tem turnirju. za nameček so zelo močni pri prekinitvah, še enem adutu Francozov. Hkrati pa so Angleži zadaj precej trdni in iz teh razlogov menim, da je ravno Anglija od vseh treh polfinalistov na papirju najtežji tekmec za Francijo." je s prizoriča prvenstva v oddaji povedal Luka Petrič.

Na letošnjem Munidalu se lahko zgodi, da bosta v finalu igrali druga in tretja najmlajša reprezentanca na prvenstvu. V vrhunskem športu imajo sicer izkušnje veliko vrednost, o tem pa je slikovito razmišljal Marko Radmilovič. "Mladost je norost, čez Belgijo skače, kjer je most. Meni se zdi sprevržena logika, da govorimo o igralcih, kot so Fellaini in še nekateri, ki štejejo trideset let in več, kot o starih igralcih. To govori predvsem o nogometu, ki je tudi fizično napet do skrajnih meja. To so igralci, ki so na vrhuncu svojih fizičnih moči. Med 19 letnikom in 26 letnikom ne vidim biološke razlike, ki bi bila opravičljiva."

Na stadionu Lužniki nocoj še srečanje med Hrvaško in Anglijo. So izčrpali svoje zaloge sreče in telesne pripravljenosti? Lahko spišejo novo, uspešnejše poglavje svoje nogometne zgodovine?
Marko Cirman je povedal, bodo morali Hrvati tojrat razmišljati drugače saj je "pred Hrvaško zelo zahtevna tekma, drugačna kot dosedanje. Igrati bodo morali morda malce počasneje, bolj previdno. Veliko energije so porabili v osmini finala in četrtfinalu. Pričakujem "počivanje" na igrišču v smislu držanja žoge v svoji posesti, žoga se utegne več gibati v njihovi zadnji vrsti. Anglija bo narekovala ritem igre, Hrvaška pa bo skušala čim dlje in pametno držati žogo v svojih nogah."

Ob koncu oddaje so ustvarjalci spregovorili še o prestopu poletja. Cristiano Ronaldo se je po devetih letih igranja pri madridskem Realu odločil za nov izziv. Okrepil je Juventus, proti kateremu je pred štirimi meseci v četrtfinalu lige prvakov dosegel enega najlepših zadetkov v svoji karieri. Kakšno je vaše mnenje? Zakaj se je Portugalec odločil za ta korak?

Nogometaši Francije so se kot prvi uvrstili v finale svetovnega porvenstva. Ustvarjalci oddaje so spregovorili o mladosti francoske in belgijske izbrane vrste, o prestopu poletja in današnjem drugem polfinalu med Hrvaško in Anglijo

Francija je na drugo obletnico bolečega poraza v finalu evropskega prvenstva proti Portugalski na domačih tleh, sinoči delno zacelila rane. Marsidko je pomisli, da je bil sinoči v Sankt Peterburgu odogran finale pred finalom, da bo zmagovalec tega obračuna na koncu tudi svetovni prvak. Kar je seveda nehvaležno napovedati, predvsem pa je nepoštebo do nocojšnjih napsortnikov v Moskvi. Včeraj sta se srečali čvrsti in taktično organizirani reprezentanci podkrepljeni z izjemno individualno kakovostjo. A samo slednja po navadi ni odločilen faktor.

“Težko je reči, da bil to finale pred finalom, obe reprezentanci po imenih morda odstopata od Anglije in Hrvaške, prvenstva pa zmagujejo ekipe in ne posamezniki. Nogomet francoske reprezentance tudi ne sloni zgolj na kakovosti posameznikov, ampak na trdnosti ekipe. In ravno v tem pogledu so Angleži pokazali veliko na tem turnirju. za nameček so zelo močni pri prekinitvah, še enem adutu Francozov. Hkrati pa so Angleži zadaj precej trdni in iz teh razlogov menim, da je ravno Anglija od vseh treh polfinalistov na papirju najtežji tekmec za Francijo,” je s prizoriča prvenstva v oddaji povedal Luka Petrič.

Na letošnjem Mundialu se lahko zgodi, da bosta v finalu igrali druga in tretja najmlajša reprezentanca na prvenstvu. V vrhunskem športu imajo sicer izkušnje veliko vrednost, o tem pa je slikovito razmišljal Marko Radmilovič.

“Mladost je norost, čez Belgijo skače, kjer je most. Meni se zdi sprevržena logika, da govorimo o igralcih, kot so Fellaini in še nekateri, ki štejejo trideset let in več, kot o starih igralcih. To govori predvsem o nogometu, ki je tudi fizično napet do skrajnih meja. To so igralci, ki so na vrhuncu svojih fizičnih moči. Med 19 letnikom in 26 letnikom ne vidim biološke razlike, ki bi bila opravičljiva.”

Na stadionu Lužniki nocoj še srečanje med Hrvaško in Anglijo. So izčrpali svoje zaloge sreče in telesne pripravljenosti? Lahko spišejo novo, uspešnejše poglavje svoje nogometne zgodovine?

Marko Cirman je povedal, bodo morali Hrvati tojrat razmišljati drugače saj je “pred Hrvaško zelo zahtevna tekma, drugačna kot dosedanje. Igrati bodo morali morda malce počasneje, bolj previdno. Veliko energije so porabili v osmini finala in četrtfinalu. Pričakujem “počivanje” na igrišču v smislu držanja žoge v svoji posesti, žoga se utegne več gibati v njihovi zadnji vrsti. Anglija bo narekovala ritem igre, Hrvaška pa bo skušala čim dlje in pametno držati žogo v svojih nogah.”

Ob koncu oddaje so ustvarjalci spregovorili še o prestopu poletja. Cristiano Ronaldo se je po devetih letih igranja pri madridskem Realu odločil za nov izziv. Okrepil je Juventus, proti kateremu je pred štirimi meseci v četrtfinalu lige prvakov dosegel enega najlepših zadetkov v svoji karieri. Kakšno je vaše mnenje? Zakaj se je Portugalec odločil za ta korak?

Val 202