Na svetovnem prvenstvu v Rusiji je znan prvi polfinalni par. V Torek se bosta v Sankt Peterburgu pomerili Francija in Belgija. Anglija in Švedska se bosta danes v Samari borili za drugo polfinalno vstopnico, tako kot v Sočiju zvečer Rusija in Hrvaška. V oddaji Žoga je okrogla, ki jo je vodil Marko Cirman o podaljšanju brazilskih travm in potrditvi belgijskega talenta.

Ustvarjalci oddaje so se za uvod dotaknili tekme, ki bo po njihovem mnenju lahko trajala v nedogled. Brazilija je nevarno začela, a so Belgijci dvakrat zadeli in s tem poskrbeli, da bodo Brazilci na nov naslov svetovnih prvakov čakali vsaj dvajset let. Begija je sinoči iskala potrditev potenciala in joi našla, Jože Pepevnik je povedal: "To je velika belgijska zmaga, ki bi jih znala neverjetno dvigniti. Čakali smo njihovo potrditev in zdaj je prišla. Tekma se je odločila v prvih 30 minutah, ko je Belgija v začetku precej visela v obrambi, preživela, dosegla srečen zadetek in potem v protinapadu še drugega. Ne bi me presenetilo, če bi Belgijci na protinapade zmagali še z večjo razliko, ampak tudi to je bilo na koncu dovolj. Svoje kvalitete so znali obrniti sebi v prid."

Belgijci bodo imeli v torek priložnost se uvrstiti v finale, s čimer bi podaljšali tudi zanimivo tradicijo. Od leta 1990 naprej, je bil vselej eden izmed finalistov bodisi Braziliji bodisi tisti, ki jo je na poti do finala izločil. Leuka Petrič je opozoril predvsem na vodenje rdečih vragov s klopi: "Belgija ima novo razsežnost, pri tem se ne sme zanemarti vloge selektorja Martineza. Bil je pod velikim pritiskom, uspelo mu je s spremenjenim sistemom s štirimi branilci. Igral se z igralci, ki so lovili Japonce. Zasluži si precej pohval. Velikokrat v zgodovini se je zdelo, da Belgijce ovira prav selektor, zdaj pa je bil Martinez tisti, ki jih je ponesel. Mislim, da so bili Brazilci pod Titejem precej bolj organizirani in učinkoviti za razliko od ekipe pod Dungo. Včeraj so jih Belgicji taktično ugnali in se to pač dogaja. Menim, da za Brazilijo ne bi bilo pametno vse premetati na glavo, ampak vztrajati in še naprej zaupati Titeju."

Pred današnjima tekmama pa sta na mestu vprašanji. Lahko Švedi ustavijo Harrya Kanea in njegove soigralce? Bo samozavestna Hrvaška podcenjevala, na papirju ne najmoćnejšega tekmeca, Rusijo?
Kakšno je vaše mnenje?

V oddaji Žoga je okrogla o podaljšanju brazilskih travm in potrditvi belgijskega talenta

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji je znan prvi polfinalni par. V torek se bosta v Sankt Peterburgu pomerili Francija in Belgija. Anglija in Švedska se bosta danes v Samari borili za drugo polfinalno vstopnico, tako kot v Sočiju zvečer Rusija in Hrvaška. V oddaji Žoga je okrogla, ki jo je vodil Marko Cirman, o podaljšanju brazilskih travm in potrditvi belgijskega talenta.

Ustvarjalci oddaje so se za uvod dotaknili tekme, ki bo po njihovem mnenju lahko trajala v nedogled. Brazilija je nevarno začela, a so Belgijci dvakrat zadeli in s tem poskrbeli, da bodo Brazilci na nov naslov svetovnih prvakov čakali vsaj dvajset let. Begija je sinoči iskala potrditev potenciala in jo našla, Jože Pepevnik je povedal: “To je velika belgijska zmaga, ki bi jih znala neverjetno dvigniti. Čakali smo njihovo potrditev in zdaj je prišla. Tekma se je odločila v prvih 30 minutah, ko je Belgija v začetku precej visela v obrambi, preživela, dosegla srečen zadetek in potem v protinapadu še drugega. Ne bi me presenetilo, če bi Belgijci glede na protinapade zmagali še z večjo razliko, ampak tudi to je bilo na koncu dovolj. Svojo kakovost so znali obrniti sebi v prid.” 

Belgijci bodo imeli v torek priložnost uvrstiti se v finale, s čimer bi podaljšali tudi zanimivo tradicijo. Od leta 1990 naprej je bil vselej eden izmed finalistov bodisi Brazilija bodisi tisti, ki jo je na poti do finala izločil. Luka Petrič je opozoril predvsem na vodenje rdečih vragov s klopi: “Belgija ima novo razsežnost, pri tem se ne sme zanemariti vloge selektorja Martineza. Bil je pod velikim pritiskom, uspelo mu je s spremenjenim sistemom s štirimi branilci. Igral je z igralci, ki so lovili Japonce. Zasluži si precej pohval. Velikokrat v zgodovini se je zdelo, da Belgijce ovira prav selektor, zdaj pa je bil Martinez tisti, ki jih je ponesel. Mislim, da so bili Brazilci pod Titejem precej bolj organizirani in učinkoviti v primerjavi z ekipo pod Dungo. Včeraj so jih Belgijci taktično ugnali in se to pač dogaja. Menim, da za Brazilijo ne bi bilo pametno vse premetati na glavo, ampak vztrajati in še naprej zaupati Titeju.”

Pred današnjima tekmama pa sta na mestu vprašanji. Lahko Švedi ustavijo Harryja Kana in njegove soigralce? Bo samozavestna Hrvaška podcenjevala na papirju ne najmočnejšega tekmeca Rusijo?

Kakšno je vaše mnenje?

Luka Petrič, Marko Cirman, Jože Pepevnik