Včerajšnji spored v rusiji sta začimili maratonski odločitvi po streljanju enajstmetrovk. V oddaji Žoga je okrogla, ki jo je vodil Marko Cirman, o pomanjkanju španske krvoločnosti in hrvaški zmagi v tekmi njene generacije.

Rusi so včeraj veliko tekli, Španci pa nenevarno držali žogo v svoji posesti do onemoglosti. Po včerajšnji predstavi Furije je na mestu vprašanje. Je Tiki Taka, igra neskončnih podaj, prebrana? Kakšno je vaše mnenje? Boštjan Janežič je mnenja, da je morda tovrsten način igre pri Špancih minil po odhodu Xavija iz izbrane vrste, Asensio ni tisti, ki bi ga lahko zamenjal.

Španci so samo v rednem delu nanizali skupaj kar 770 podaj, kar je nov rekord svetovnih prvenstev. Dosedanji rekord so pred osmimi postavili Argentinci, ki so zbrali 703 podaje. Včeraj je španska reprezentanca imela po koncu tekme nzbranih kar petkrat več podaj od Rusije.

Tekmo na Lužnikih si je ogledal Aljaž Golčer, ki je povedal, da je pošteno zavreščalo na največjem ruskem stadionu, ko so se gostitelji približali španskim vratom. Bilo je čudovito vzdušje, na koncu, še dodaja, so tudi na novinarski tribuni vsi stali.

Španci so si na nek način sodili sami že pred prvo tekmo prvenstva. Dva dneva pred srečanjem s Portugalsko je v taboru svetovnih prvakov izpred osmih leti prišlo do nepričakovane menjave selektorja. Julen Lopetegui je moral dati prosto Fernandu Hierru, slišali boste lahko zanimivo razmišljanje enega izmed španskih novinarjev, ki je povedal, da je bil to samomor reprezentance.

Hrvaška je visela na psihološki nitki, ki se ni strgala. Junak tekme proti danski je bil Danijel Subašič, ki je v živčni vojni strelov z enajstih metrov bil uspešen trikrat. Slavko Jerič se je poglobil v dosedanjo uspešnost hrvaškega vratarja. Subašič je v svoji karieri ubranil 34 odstotkov vseh enaktmetrovk, za primerjavo, Kasper Schmeichel, ki je včeraj prav tako blestel je pri 28 odstotkih. Kot zanimivost je Jerič dodal, da imata najboljša slovenska vratarja Jan Oblak 36 in Samir Handanović 37 odstotkov ubranjenih strelov z najstrožje kazni.

V oddaji tudi o napovedi današnjih dveh tekem osmine finala. Dvoboj Brazilije in Mehike bo obračun romantikov proti tekačem, je Brazilija, ob vsej kvaliteti, dovolj zrela, da izloči Mehiko? In ali bo japonska tečnoba v smislu vztrajnosti dovolj za favorizirano Belgijo?

Včerajšnji spored v Rusiji sta začinili maratonski odločitvi po streljanju enajstmetrovk. V podkastu Žoga je okrogla, ki jo je vodil Marko Cirman, o pomanjkanju španske krvoločnosti in hrvaški zmagi v tekmi njene generacije

Rusi so včeraj veliko tekli, Španci pa nenevarno držali žogo v svoji posesti do onemoglosti. Po včerajšnji predstavi furije je na mestu vprašanje. Je tiki-taka, igra neskončnih podaj, prebrana? Kakšno je vaše mnenje? Boštjan Janežič meni, da je morda takšen način igre pri Špancih minil po odhodu Xavija iz izbrane vrste, Asensio ni tisti, ki bi ga lahko zamenjal.

Španci so samo v rednem delu nanizali skupaj kar 770 podaj, kar je nov rekord svetovnih prvenstev. Dozdajšnji rekord so pred osmimi leti postavili Argentinci, ki so zbrali 703 podaje. Včeraj je španska reprezentanca imela po koncu tekme zbranih kar petkrat več podaj od Rusije.

Tekmo na stadionu Lužniki si je ogledal Aljaž Golčer, ki je povedal, da je pošteno zavreščalo na največjem ruskem stadionu, ko so se gostitelji približali španskim vratom. Bilo je čudovito razpoloženje, na koncu, še dodaja, so tudi na novinarski tribuni vsi stali.

Španci so si nekako sodili sami že pred prvo tekmo prvenstva. Dva dneva pred srečanjem s Portugalsko se je v taboru svetovnih prvakov izpred osmih let zgodila nepričakovana menjava selektorja. Julen Lopetegui je moral dati prosto Fernandu Hierru, slišali boste lahko zanimivo razmišljanje enega izmed španskih novinarjev, ki je povedal, da je bil to samomor reprezentance.

Hrvaška je visela na psihološki nitki, ki se ni strgala. Junak tekme proti Danski je bil Danijel Subašič, ki je bil v živčni vojni strelov z enajstih metrov uspešen trikrat. Slavko Jerič se je poglobil v dozdajšnjo uspešnost hrvaškega vratarja. Subašič je v svoji karieri ubranil 34 odstotkov vseh enajstmetrovk, za primerjavo, Kasper Schmeichel, ki je včeraj prav tako blestel, je pri 28 odstotkih. Kot zanimivost je Jerič dodal, da imata najboljša slovenska vratarja Jan Oblak 36 in Samir Handanović 37 odstotkov ubranjenih strelov z najstrožje kazni.

V podkastu tudi o napovedi današnjih dveh tekem osmine finala. Dvoboj Brazilije in Mehike bo obračun romantikov proti tekačem, je Brazilija ob vsej kakovosti dovolj zrela, da izloči Mehiko? In ali bo japonska tečnoba v smislu vztrajnosti dovolj za favorizirano Belgijo?

Marko Cirman