Izločilni boji so znani, razpredelnica je sestavljena. Zadnja para osmine finala sta Kolumbija-Anglija in Belgija-Japonska. Na svetovnem prvenstvu v nogometu smo videli že tri četrtine tekem, zato so v oddaji Žoga je okrogla izbrali enajsterico najboljših igralcev skupinskega dela. Gostje so Slavko Jerič, Marko Cirman in Aljaž Golčer, voditelj je Luka Petrič.

V novem delu radijske oddaje tudi o alternativnih kriterijih razvrščanja

Izločilni boji so znani, razpredelnica je sestavljena. Zadnja para osmine finala sta Kolumbija-Anglija in Belgija-Japonska. Senegal je še ena od reprezentanc, ki je navdušila mnoge, a odšla domov. Afrika je po letu 1982 prvič brez predstavnika v izločilnih bojih.

Senegalci so izpadli zaradi rumenih kartonov. Po vseh ostalih kriterijih razvrščanja so bili izenačeni z Japonci. V novem delu oddaje Žoga je okrogla so iskali alternative temu. Slavko Jerič pravi, da bi bilo morda bolje, če bi se upoštevale tekme z zmagovalcem skupine, v tem primeru bi prav tako napredovali Japonci. Marko Cirman je povedal, da bi namesto rumenih kartonov lahko odločali streli v okvir gola.

Tri četrtine tekem tega prvenstva so že mimo, zato so gostje izbrali najboljšo enajsterico skupinskega dela. Vsi štirje, ob Cirmanu in Jeriču še Aljaž Golčer in voditelj Luka Petrič, so bili pri štirih igralcih, pri štirih kapetanih, enoglasni. Vsi so v svoje idealne postave dali Urugvajca Diega Godina, Hrvata Luko Modriča, Portugalca Cristiana Ronalda in Harryja Kanea.

Tokrat tudi o tem kaj je bolje, Kolumbija v osmini finala, potem pa dvoboj z boljšim med Švico in Švedsko, ali naprej Japonska, potem pa dvoboj z zmagovalcem Brazilija-Mehika, v današnji oddaji Žoga je okrogla pa tudi malce več smeha, saj avtorji v spletni izdaji niso izrezali zabavnega spodrsljaja.

Luka Petrič