Portugalci so trepetali, Španci bili neprepričljivi, domov odhajajo Iranci in Maročani. Prva para osmine finala sta znana. Gostitelji Rusi bodo igrali proti Špancem, evropski prvaki Portugalci proti Urugvajcem. V novem delu oddaje Žoga je okrogla voditelj Marko Cirman in sodelujoči Jože Pepevnik, Marko Radmilovič in Aljaž Golčer razpravljajo o razpletu v skupinah A in B, ter pogledujejo proti današnjemu sporedu, ko bosta znana še dva para osmine finala.

Znana sta prva para osmine finala svetovnega prvenstva

Portugalci so sinoči trepetali, Španci niso navdušili, domov pa odhajata Iran in Maroko. Evropski prvaki bodo med šestnajsterico najboljših igrali proti neporaženemu Urugvaju, Španci pa proti Rusom, ki so izpolnili svoj glavni cilj. V oddaji Žoga je okrogla se znova nismo mogli izogniti VAR-u.

V Saransku je sinoči dišalo po drami, a so kratko potegnili Iranci, ki so v sodniškem dodatku zapravili čudovito priložnost. Za napetost na igrišču in tribunah je poskrbel glavni sodnik, ki je v drugem polčasu kar trikrat pogledal posnetek. VAR deli nogometne navdušence, Jože Pepevnik pravi, da ga moti  preveč selektivna uporaba VAR-a. Kakšno je o tem vaše mnenje? Je to koristno za nogomet ali je to, kot pravijo številni, le potuha za večje, uspešnejše reprezentance?

Svetovno prvenstvo je na tribune pripeljalo ogromno navijačev z vsega sveta, Marko Radmilovič pa je povlekel zanimivo vzporednico letošnjega mundiala s tekmami v domačem prvenstvu. Svetovno prvenstvo ga spominja na parado ljubezni in splošno razumevanje.

Tudi danes bodo štiri tekme bržkone ponudile pester razplet v skupinah C in D. V evropskem obračunu bodo Danci skušali zagreniti življenje Francozom, za katere Aljaž Golčer pravi, da niso igrali nič bolje od katerih koli drugih favoriziranih reprezentanc, zato Danci ne potrebujejo danes nič spektakularnega. Izjemno zanimanje pa bo poželo srečanje med Nigerijo in Argentino, ki visi na nitki. Marko Cirman meni, da Argentine še ne gre odpisati kar tako, Marko Radmilovič pa je dodal, kaj bi legendarni Maradona izrekel svojim rojakom, ki so na prvih dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja osvojili eno samo točko.

Marko Cirman