Po polovici tekem letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu bodo gostje oddaje Žoga je okrogla določili najlepši gol dosedanjega dela. Pogovarjali se bodo tudi o Angliji in njenih možnostih za osvojitev naslov ter izbrali najbolj simpatično ekipo izenačene skupine H. Gostje so Saša Jerkovič, Jože Pepevnik in Aljaž Golčer, voditelj je Luka Petrič.

V novem delu oddaje tudi o najbolj simpatični ekipi izenačene skupine H

Polovica tekem letošnjega svetovnega prvenstva je mimo, kar pomeni, da smo videli približno polovico golov tega mundiala. V radijski oddaji Žoga je okrogla so zato izbrali najlepšega dozdajšnjega dela prvenstva. V ožji izbor so prišli Ronaldov prosti strel proti Španiji, Lingardov zadetek proti Panami, zmagoviti srbski gol kapetana Kolarova proti Kostariki in Nachev volej proti Portugalski.

Aljaž Golčer je poudaril, da ima Anglija srečo, ker z izjemo Harryja Kana nima velikih zvezdnikov na tem prvenstvu, zato je pritisk otoške javnosti manjši kot sicer. Gost oddaje je bil tudi Saša Jerkovič, ki ni prepričan, da se lahko Angleži prebijejo na vrh, manjka jim prava “desetica”, izrazito ustvarjalen igralec. Skupina, v kateri vodita Anglija in Belgija, se križa z izenačeno skupino H. Nosilka skupine je Poljska, ki pa je že izpadla. Luka Petrič je poudaril, da bi lahko Poljaki postali prvi nosilci na svetovnih prvenstvih, ki bi ostali brez točke v skupinskem delu. Jerkovič je za najbolj simpatično reprezentanco te skupine določil Senegal, češ da je že čas, da afriški reprezentanci uspe veliki met, Jože Pepevnik pa pravi, da ga je najbolj navdušila Kolumbija, ki je včeraj odpihnila Poljsko, v prvem dvoboju pa se kljub rdečemu kartonu ni predala proti Japonski.

Luka Petrič