Rusija je najlepše presenečenje domačega svetovnega nogometnega prvenstva, Poljska pa eno največjih razočaranj. Senegalci so presenetili,v novem delu pogovorne oddaje Žoga je okrogla pa tudi o zelo dobrem začetku našega edinega predstavnika na mundialu, sodnika Damirja Skomine. Gostje so novinarja športne redakcije radia Slovenija Aljaž Golčer in iz Rusije Boštjan Janežič ter športni novinar in avtor podkasta Ofsajd Jaša Lorenčič. Voditelj je Luka Petrič.

V podkastu Žoga je okrogla tokrat o odličnih Rusih, skromnih Senegalcih, Neymarjevi frizuri in dobrem začetku slovenskega sodnika

Rusija je najlepše presenečenje domačega svetovnega nogometnega prvenstva, Poljska pa eno največjih razočaranj. Senegalci so presenetili,v novem delu pogovorne oddaje Žoga je okrogla pa tudi o zelo dobrem začetku našega edinega predstavnika na mundialu, sodnika Damirja Skomine.

Poljaki so pričakovali več. Ob Kolumbijcih in Nemcih so najbolj razočarali. Čuden sistem z dvema visokima napadalcema so imeli v poljski reprezentanci. Senegal je zmagal zasluženo in prepričljivo, pravi Boštjan Janežič, ki prvenstvo spremlja v Rusiji.

Brazilija brez Neymarja kot Egipt brez Salaha, pravi avtor podkasta Ofsajd Jaša Lorenčič.

“Brazilija ima ogromno igralcev, ki lahko zapolnijo njegovo mesto, toda že s popularnostjo svoje pričeske Neymar prevzame nase nekaj pritiska, da je ostalim lažje.”
– Jaša Lorenčič

Damir Skomina je svoje delo opravil z odliko, zelo avtoritativno je že v 3. minuti pokazal drugi najhitrejši rdeči karton v zgodovini svetovnih prvenstev, pravi Aljaž Golčer, ki so ga prepričali tudi Rusi.

“Pri Rusih mi je najbolj všeč njihova mentaliteta, trdnost, ki jo kažejo na igrišču. Ne valjajo se po tleh. Zelo simpatično ekipo imajo.”
– Aljaž Golčer

Voditelj Luka Petrič je izpostavil kakovostno predstavo robustnega napadalca Artema Dzjube, ki je dosegel lep zadetek, čeprav ne slovi po tehničnem znanju. Njegov vzdevek je drevo.

Luka Petrič