Dokumentarna oddaja o Luki Dončiću pred naborom za ligo NBA.

Avtor: Franci Pavšer

Najstnik, ki je osvojil Evropo. Najboljši igralec stare celine pred odhodom v ligo NBA. Luka je igriv - na in ob igrišču

Luka Dončič je najstnik, ki navdušuje košarkarsko Evropo, občudujejo ga ljubitelji duhovitih potez, cenijo trenerji. je najboljši igralec evrolige. košarkarski kralj Youtubea, nastopa v oglasih, ima osebnega pokrovitelja. Ob veliki popularnosti pa še vedno ostaja malo skrivnosten. In igriv – na igrišču in ob njem. Vsepovsod. Opevajo ga reporterska grla doma in po svetu.

Pri 18-ih letih – ob polnoletnosti je imel Luka dve veliki želji. Obe želji si je Luka izpolnil že kot najstnik, ima izpit za avto in oba naslova evropskega prvaka. Zdaj je Evropa zanj postala premajhna. Nov izziv pa je že tu: Amerika.

Luka je bil zelo nadarjen, izstopal je v svoji generaciji, prelomnica v njegovi karieri pa je bila pri 13-ih letih, ko je odšel v tujino. Vabili so ga v mnoge države. Bil je na preizkušnji v Carigradu pri Galatasarayu, ter kasneje še v Realu, in padla je odločitev za Madrid in kraljevski klub.

Luka Dončič je ne le najboljši košarkar evrolige, ampak tudi najbolj atraktiven: podaje za hrbtom in med nogami, trojke v odločilnih trenutkih, prodori in deljenje žog soigralcem kot na pladnju, med njegovimi preigravanji so tekmeci padali po tleh, zabijanja, blokade ter koš prek vsega igrišča. Širok repertoar duhovitih potez. Lukove vragolije so bile redno izbrane med najlepše poteze tedna in na koncu tudi v izboru najbolj privlačnih akcij. Luka je postal košarkarski kralj Youtubea.

Franci Pavšer, Luka Dolar, Val 202