240 let mineva od prvega pristopa na Triglav, ki je naš nacionalni mit in simbol. Gora vseh gora. Reklo pravi, da nisi pravi Slovenec, če ne prilezeš gor. Eni se temu upirajo tako, da se Očaku iz principa izogibajo v velikem loku, drugi pač ne, saj v špicah gor sopiha tudi po tisoč pravih Slovencev na dan. Naravnost nemitično je, da je mit tako oblegan, čeprav naj bi bili simboli nedotakljivi. Zakaj rinete na Triglav? Kako ga doživljate? Ali bi morali omejiti/zaračunavati dostop? Je bolj "pravo" slovensko, da simbol naskočiš ali da ga pustiš pri miru?

240 let je od prvega pristopa na Triglav, v špicah gor rine po 1000 "pravih" na dan, je bolj pravoslovensko naskočiti Očaka za vsako ceno, ali pustit ga na miru?

240 let mineva od prvega pristopa na Triglav, ki je naš nacionalni mit in simbol. Gora vseh gora. Reklo pravi, da nisi pravi Slovenec, če ne prilezeš gor. Eni se temu upirajo tako, da se Očaku iz principa izogibajo v velikem loku, drugi pač ne, saj v špicah gor sopiha tudi po tisoč pravih Slovencev na dan. Naravnost nemitično je, da je mit tako oblegan, čeprav naj bi bili simboli nedotakljivi. Zakaj rinete na Triglav? Kako ga doživljate? Ali bi morali omejiti/zaračunavati dostop? Je bolj pravoslovensko, da simbol naskočiš ali da ga pustiš pri miru?

#nebuloze na @Val202 : 240 let je od prvega pristopa na Triglav. V špicah gor rine po 1000 "pravih" na dan. Je bolj pravoslovensko naskočiti Očaka za vsako ceno, ali pustit ga na miru?

— Miha Šalehar (@toplovodar) June 12, 2018

Kot moj sodelavec @gzorz pravi….jih je vsaj na drugih vrhovih manj in razgled je najlepši na Trigav kot z njega #nebuloze :P

— Jošt Hobič (@jost_hobic) June 12, 2018

Veličino očaka naj vsak zajema, kakor mu paše. Nekatere poteši že razgled nanj z vrhov, kjer se sreča več živali kot ljudi. Pa srečno!;) pic.twitter.com/My6OMdeqCX

— MiciPici (@PiciiMici) June 12, 2018

Taprav slovenc gre zjutraj na Triglav, ker, naš ponos, cenimo slovensko, zvečer pa na koncert balkanske turbo zvezde ali klap.

— Gregor Blog (@GregorBlog) June 12, 2018

Ja marsikje drugje lepše, ampak ma pač smolo, da je najvišji. Jaz grem gor vsake toliko, ampak ob urah, ko ni gužve. Če pa naletim na kakšno kolono, pa tudi ni panike. Treba vzet na izi…

— Andrej Lindič (@andrejlindic) June 12, 2018

Miha Šalehar