RH 202

Marx P. in Jan Bitežnik

Slovenska glasbena producenta in didžeja, ki živita in ustvarjata v tujini

marx_p_jan_biteznik_rh202

V tokratni epizodi smo gostili Marxa P-ja in Jana Bitežnika, slovenska glasbena producenta in didžeja, ki živita in ustvarjata v tujini, 29. junija pa se nam bosta pridružila na že tradicionalnem klubsko-radijskem večeru RH 202 v živo z Mladininega Odra Festivala Lent.

 

Marko P. alias Marx. P se je rodil v Mariboru, kjer je že od svojih zelo mladih let v stiku z glasbo. Svojo kariero je začel kot MC na različnih elektronskih glasbenih dogodkih in v različnih klubih po Sloveniji in Avstriji. Bil je rezident MC v klubu Impulz v Mariboru od leta 2002 do 2008, kjer je vodil tudi svoje prireditve in tam začel kariero kot didžej. Po enem letu življenja v Gradcu je ustanovil neprofitno organizacijo Play2Play Promotions za organiziranje svojih dogodkov v graških klubih, kot so Postgarage, Niesenberger, Loft itd. Leta 2014 se je odločil postati profesionalni producent elektronske glasbe. Izdal je svojo prvo skladbo Turn Things off na Crossworlderju, hčerinski založbi Cubic Ball Records iz Londona. Leta 2017 je izdal skladbo I’ve got my Jams pri ukrajinski underground založbi Whoyostro LTD, s katero se je Marx. P spreobrnil v minimal in dub didžeja in glasbenega producenta. Nastopal je že ob boku odmevnih ustvarjalcev elektronike, kot so: Marko Nastić, UNER, Technasia, Dominik Eulberg, Paul Ritch, Subb-an, Nastia … In na festivalih, kot so springfestival Graz, Eco festival Nova Gorica, festival Lent in Peal Festival!

Jan Bitežnik je didžej, producent, tonski tehnik, promotor in amaterski dizajner. Živi v Berlinu, kjer študira produkcijo glasbe na fakulteti dBs Music Berlin, poleg tega pa se večino časa ukvarja s produkcijo in vrtenjem elektronske glasbe, natančneje housa in techna. Za sabo ima že nekaj obetavnih nastopov v Sloveniji in šest let izkušenj. Predlani je zmagal na didžejevskem tekmovanju festivala Halamoye v Tolminu. Čeprav se je v Berlin preselil pred pol leta, že ima napovedana dva nastopa v klubih, ob tem pa vodi svojo radijsko oddajo na Etikett Radiu. V prihodnjih nekaj mesecih bo izdal svoj prvi EP, opremljen s svojim lastnim dizajnom.