Je predavateljica na Univerzi Deakin. Razvija način, kako dinozavre predstaviti znanstveno natančno, obenem pa sodobno in privlačno. Živi v mestu Geelong, nedaleč Melbourna. Kot pravi, gre za nekdaj izrazito industrijsko mesto, kamor se je priselilo veliko prebivalcev iz držav bivše Jugoslavije in Italije. Med enim od sprehodov sta s partnerjem na vrhu smučišča Mount Buller opazila znameniti Mächtigov kiosk.

Dr. Kaja Antlej je predavateljica na Univerzi Deakin, razvija način, kako dinozavre predstaviti znanstveno natančno, obenem pa sodobno in privlačno

Predavateljica dr. Kaja Antlej živi v mestu Geelong, nedaleč od Melbourna. Kot pravi, gre za nekdaj izrazito industrijsko mesto, kamor se je priselilo veliko prebivalcev iz držav nekdanje Jugoslavije in Italije. “Mesto je bilo v krizi, ampak postaja vse bolj zanimivo z vidika inovacij, dizajna, inženirstva in digitalnih tehnologij.”

Med enim od sprehodov sta s partnerjem na vrhu smučišča Mount Buller opazila znameniti Mächtigov kiosk. “Res zanimivo, da na tako oddaljenem mestu naletiš na slovenski oblikovalski izdelek. Imam podatek, da so jih neko število prodali na Novo Zelandijo, moram pa še ugotoviti, koliko jih je šlo v Avstralijo. Ali pa so morda enega od kioskov prodali z Nove Zelandije v Avstralijo.”

Anja Hlača Ferjančič