Poletje je čas, ko nam s popkulturo podprti marketing zapoveduje popolno popolnost. V fitnesih se razlivajo hektolitri znoja, estetski kirurgi delajo nadure. Prsi se mladim podarjajo za maturo in diplomo. Številni sodelujejo celo v nagradnih igrah, v katerih srečnim absolventkam z besedno zvezo "košarica samozavesti" ponujajo popolne prsi. Drugi nas vabijo s takimi besedili: "V zadnjih tednih pred šolskimi počitnicami in daljšim dopustom je ravno pravi čas za morebitne hitre popravke na obrazu in telesu." Botoks, silikon, beljenje anusa in liposukcija tako niso več domena odcvetelih zvezd, ampak postajajo standard tudi na plažah slehernikov. Kako gledate na novo modo zanikanja genov in staranja; na trend, ki narekuje, da bo del družinskega proračuna prej ali slej odtekel tudi v to smer?

Krešimir Božikov o novem valu estetske kirurgije, ki presega DNK. Zakaj botoks kljunček in beljen anus?

Poletje je čas, ko nam s popkulturo podprti marketing zapoveduje popolno popolnost. V fitnesih se razlivajo hektolitri znoja, estetski kirurgi delajo nadure. Prsi se mladim podarjajo za maturo in diplomo. Številni sodelujejo celo v nagradnih igrah, v katerih srečnim absolventkam z besedno zvezo “košarica samozavesti” ponujajo popolne prsi. Drugi nas vabijo s takimi besedili: “V zadnjih tednih pred šolskimi počitnicami in daljšim dopustom je ravno pravi čas za morebitne hitre popravke na obrazu in telesu.” Botoks, silikon, beljenje anusa in liposukcija tako niso več domena odcvetelih zvezd, ampak postajajo standard tudi na plažah slehernikov. Kako gledate na novo modo zanikanja genov in staranja; na trend, ki narekuje, da bo del družinskega proračuna prej ali slej odtekel tudi v to smer?

#Nebuloze na @Val202 danes o novem valu estetske kirurgije, ki presega DNK. Zakaj botoks kljunček in beljen anus?

— Miha Šalehar (@toplovodar) June 5, 2018

Imperfekcija je tabu. @toplovodar @Val202 #nebuloze

— Simon Irmancnik (@srmanc) June 5, 2018

Stremim k temu,da dopustujem tam,kjer me nihče ne gleda, tako da – škoda dnarja … :))) Drugače pa so zgotovo pri večini posluževalk posegov "krivi" moški, ker bi radi popolno veliko oprsje, seksi ustnice, čvrsto zadnjico … Bumerang efekt – zdaj ste na vrsti vi. ;)

— Ana Kaluža (@AnaKaluzaa) June 5, 2018

Jaz imam svoje mnenje glede tega, kdo in zakaj si to pocne. Ko skusas poiskati raziskavo, ki bi to potrdila, najdes am.raziskave, ki trdijo ravno nasprotno. Da ni povezano z nizko samozavestjo in se cim nizkim, ampak ravno nasprotno. Zato pa lahko samo se tiho obsojamo.

— Tina Vidić (@TinaVidi) June 5, 2018

Miha Šalehar