Ena največjih slovenskih rokovskih atrakcij, skupina Tabu, je v sklopu praznovanja dvajsetletnice prvič nastopila v oddaji Izštekani. Jagodni izbor skladb iz vseh obdobij, intimno vzdušje in minimalistični, uživaški akustični aranžmaji.

Vse se zgodi enkrat prvič. Včasih je treba čakati dolgo. A ko se zgodi, se zgodi tako, kot se mora

Ena največjih slovenskih rokovskih atrakcij, skupina Tabu, je v sklopu praznovanja dvajsetletnice prvič nastopila v oddaji Izštekani. Obljubili in dostavili so jagodni izbor skladb iz vseh obdobij, intimno vzdušje in minimalistične, uživaške akustične aranžmaje.

Ne želimo take akustike, da primemo v roke kitare in odigramo to, kar igramo že dvajset let, enako. Skladbe smo res temeljito osvežili in silno uživamo v igranju. Obeta se lep, lep, lep akustični koncert,” je povedal basist in besedilopisec Iztok Melanšek. “Do izraza pride vsebina skladb. Ljudje bolj prisluhnejo besedilom in večkrat se o njih pogovarjamo.” “Vzdušje je praznično in to se bo poznalo na koncertih,” je dodala pevka Eva Beus. Bobnar Primož Štorman pa: “Ko zdaj poslušam, si rečem: jebentiš smo to dobro naredili.”

Butični radijski nastop benda Tabu v oddaji Izštekani je bilo eno uvodnih dejanj v obsežno turnejo ob dvajsetletnici. Do konca leta bo obsegala vsaj trideset koncertov. Dvajset bo zares velikih in glasnih, na izbranih prizoriščih pa bodo radovednim ušesom stregli tudi akustiko.

Val 202, s katerim so Tabu že velikokrat združili poti, najodmevneje z velikim koncertom in albumom “Dan 202: Tabu in Simfonični orkester RTV Slovenija”, in Izštekani, za katere bo to v petindvajsetletni zgodovini prvič, Tabujevcem želimo: Hvala za ribe in še na mnoga leta!!!

Val 202