Ime meseca

Ime junija je Jože Weiss

"Brez vseh pogodbenikov, prostovoljcev in ostalih akcija ne bi bila mogoča,” pravi Jože Weiss, poveljnik črnomaljskega štaba CZ

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Za ime meseca junija ste izbrali Jožeta Weissa, poveljnika črnomaljskega štaba Civilne zaščite, ki je koordinirala obsežno akcijo pomoči vsem prizadetim v neurjih, ki so prizadela Črnomelj in okolico. Klicu na pomoč se je solidarno odzvalo približno 3000 gasilcev iz 14 slovenskih gasilskih regij, gasilci iz Karlovca ter drugi prostovoljci, ki so zaščitili ali pomagali pri prvi sanaciji kar 1100 prizadetih objektov.

Poslušaj pogovor z Jožetom Weissom, ko je bil izbran za ime tedna

Rezultati

Loading ... Loading ...
KANDIDATI SO ŠE BILI:

Tomaž Štupnik, torakalni kirurg, ki je kot prvi pri nas pred nekaj leti odstranil tumor na pljučih skozi en sam majhen rez. Zdaj je izumil poseben simulator, model človeškega prsnega koša, na katerem se je 160 bodočih kirurgov na Evropskem torakalnem kogresu v Ljubljani učilo te posebne tehnike operacije.

Gorazd Penko, gonilna sila Maratona Franje, največje kolesarske rekreativne prireditve pri nas. Številni udeleženci so se na tridnevnem dogodku letos prvič lahko preizkusili tudi na Barjanki, netekmovalnem maratonu po Ljubljanskem barju.

Alenka Mozer, profesorica na Gimnaziji Vič v Ljubljani, mentorica mladim raziskovalcem, ki so na mednarodni srednješolski projektni olimpijadi Genius med 1700 prijavljenimi projekti za svoje raziskovalne naloge s področja naravoslovja in podjetništva prejeli pet zlatih odličij.