Ime tedna

Ime tedna je Tomaž Štupnik

Za ime tedna ste izbrali Tomaža Štupnika, torakalnega kirurga, ki je kot prvi pri nas pred nekaj leti odstranil tumor na pljučih skozi en sam majhen rez

stupnik
Tomaž Štupnik
foto: Youtube

Izbrali ste novo ime tedna, tokrat je to postal Tomaž Štupnik, torakalni kirurg, ki je kot prvi pri nas pred nekaj leti odstranil tumor na pljučih skozi en sam majhen rez. Zdaj je izumil poseben simulator, model človeškega prsnega koša, na katerem se je 160 bodočih kirurgov na Evropskem torakalnem kogresu v Ljubljani učilo to posebne tehnike operacije.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kandidata sta še bila:

Peter Kauzer, slovenski kajakaš, ki je na evropskem prvenstvu na divjih vodah v Pragi s progo v finalu opravil brez napak in osvojil naslov evropskega prvaka v slalomu na divjih vodah. Zlatu je po ekipini tekmi dodal še bron.

Aksinja Kermauner, pisateljica, ki je zasnovala neobičajno slikanico-tipanko Žiga špaget je za punce magnet. Multisenzorno knjigo z reliefnimi ilustracijami lahko berejo slepi, slabovidni in gluhoslepi, namenjena pa je tudi osebam z motnjami v duševnem razvoju. Zanjo je prejela nagrado desetnica.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.