Kako zelo pomembno je, da so letovanja dostopna tudi za otroke iz socialno najbolj ogroženih družin, ki se imajo tako možnost vsaj za nekaj dni umakniti od doma in od težav, s katerimi živijo vse leto, kažejo tudi pogovori z vzgojitelji, ki jih spremljajo na njih. Otroci jim zaupajo marsikaj in tam vsaj za nekaj dni občutijo, da je življenje lahko tudi zelo drugačno.

Na letovanjih vzgojitelji od otrok iz socialno ogroženih družin slišijo strašne zgodbe

Kako zelo pomembno je, da so letovanja dostopna tudi za otroke iz socialno najbolj ogroženih družin, ki se imajo tako možnost vsaj za nekaj dni umakniti od doma in od težav, s katerimi živijo vse leto, kažejo tudi pogovori z vzgojitelji, ki jih spremljajo na njih. Otroci jim zaupajo marsikaj in tam vsaj za nekaj dni občutijo, da je življenje lahko tudi zelo drugačno: “Saj beremo o nasilju v družini, spolnih zlorabah, stiskah, a ko ti to izpove otrok , s katerim preživiš veliko časa in imaš z njim oseben stik, se te res dotakne. Zelo me je prizadelo,” pravi vzgojiteljica. “Sploh si ne moremo predstavljati, kakšne strahote ti otroci doživljajo. In koliko jim pomeni, da se lahko vsaj za nekaj dni umaknejo od tega. Mi jim pokažemo, da se lahko počutijo varne, sprejete, ljubljene, enakovredne, objamemo jih, ko potrebujejo občutek topline, daš mu vedeti, da je nekaj posebnega. Mislim, da jim bo to pomagalo tudi v najhujših trenutkih njihovega vsakdana!

Za to, da bi čim več otrok iz projekta Botrstvo letos lahko letovalo, lahko pomagate s poslanim SMS-sporočilom z geslom BOTER5, poslanim na številko 1919, večje zneske je mogoče nakazati na poseben sklic 421, na računu ZPM Moste Polje.

Ne glede na način darovanja pa velja, da so donacije v celoti in brez slehernih odbitkov porabljane izključno za letovanja otrok iz projekta Botrstvo. Hvala vsem za pomoč!

Podatki za UPN

Jana Vidic