V oddaji predstavljamo dve knjigi in dve avtorici. Obe sta pri založbi Beletrina v teh dneh izdali roman: Katja Perat po dveh uspešnih pesniških zbirkah roman Mazohistka, Jela Krečič pa svoj drugi roman Knjiga drugih.

Obe sta pri založbi Beletrina v teh dneh izdali roman

Katja Perat je sredi doktorskega študija programa za mednarodne pisatelje na ameriški Univerzi Washington v St. Louisu. Spoznali smo jo tudi kot novinarsko pero tednika Mladina, AirBeletrine, predvsem pa je avtorica dveh odmevnih pesniških zbirk: leta 2011 s kritiškim sitom nagrajenega dela Najboljši so padli  ter zbirke iz leta 2014 nominirane za Veronikino in Jenkovo nagrado Davek na dodano vrednost. Po poeziji torej leposlovje in roman o Nadeždi Moser, osrednji protagonistki dela Mazohistka.

Novinarska kolegica iz časopisne hiše Delo Jela Krečič se v prostem in službenem času posveča filozofskemu preučevanju fenomenov v popularni kulturi. Pred tremi leti, leta 2015 torej, je izšel njen prvenec Ni druge, njen drugi roman ima naslov Knjiga drugih.

Z obema avtoricama se je Nataša Štefe pogovarjala o procesu in navdihu za pisanje romana in o feministično emancipacijskem naboju v pisanju. Za konec je pustila tudi vprašanje prvega pogleda na svojo lastno delo skozi oči prvega bralca.

Vabljeni k poslušanju, takoj potem pa tudi h branju Knjige drugih in Mazohistke.

Nataša Štefe