Ker si je želela spremembe, je na različne naslove v angleško govoreče države pošiljala prošnje za delo. Pri tem ni imela oblikovane ideje, kam točno bi rada odšla. Pred devetimi leti so ji tako prvi odgovorili iz mesta St. John’s. S pritrditvijo ni oklevala, čeprav pred tem še nikoli ni bila v Kanadi. Zaposlitev je dobila v državni ustanovi, ki skrbi za primerno usposobljenost vzgojiteljev.

Vzgojiteljica Mojca Baš se je morala navaditi, da Atlantik ni morje za kopanje, pač pa za uživanje v pogledih na kite in ledene gore

Ker si je želela spremembe, je vzgojiteljica Mojca Baš na različne naslove v angleško govoreče države pošiljala prošnje za delo. Pri tem ni imela oblikovane ideje, kam točno bi rada odšla. Pred devetimi leti so ji tako prvi odgovorili iz mesta St. John’s. S pritrditvijo ni oklevala, čeprav pred tem še nikoli ni bila v Kanadi. Zaposlitev je dobila v državni ustanovi, ki skrbi za primerno usposobljenost vzgojiteljev.

Pestolnica province Nova Fundlandija in Labrador je približno tako velika kot njen domači Maribor. Mesto je zelo znano po pisanih hišah v rožnati, vijoličasti, modri ali rdeči barvi. Ker pa velja za najbolj megleno, vetrovno in oblačno območje v Kanadi, so pogovori o vremenu stalnica. Obala Atlantika pa ponuja tudi izjemne razglede. “Kjer koli ob obali se sprehajaš, lahko opazuješ kite in ledene gore.”

Anja Hlača Ferjančič