Soustanovitelj podjetja Tingles se v San Franciscu ukvarja s platformo, ki ponuja videoposnetke zvokov za pomirjanje in sproščanje. Pot od nekončanega študija filozofije in sinologije do zagonskega podjetništva je bila dolga in zanimiva. Ključni preskok pa se je zgodil, ko je med študijem potreboval dober digitalni slovar. “Takrat sem dobil prve ideje za aplikacije za učenje jezika. To je bil prvi povod, da sem v Sloveniji navezal stik z ljudmi, ki se s tem ukvarjajo.”

Miha Mlakar je soustanovitelj podjetja Tingles, v San Franciscu se ukvarja s platformo, ki ponuja videoposnetke zvokov za pomirjanje in sproščanje

Po obdobju v Berlinu se je Miha Mlakar lani preselil v San Francisco. Je soustanovitelj zagonskega podjetja Tingles, v katerem skrbi za oblikovanje in trženje. Ni pa to prvo zagonsko podjetje, v katerem dela, niti ne njegov prvi podjetniški poskus. Je pa nedvomno najuspešnejši, saj je del podjetniškega pospeševalnika Y Combinator.

Pot od bolj akademske do podjetniške sfere – od nekončanega študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani do zagonskega podjetništva – je bila dolga in zanimiva. Ključni preskok pa se je zgodil, ko je med študijem potreboval dober digitalni slovar. “Takrat sem dobil prve ideje za aplikacije za učenje jezika. To je bil prvi povod, da sem v Sloveniji navezal stik z ljudmi, ki se s tem ukvarjajo.”

Anja Hlača Ferjančič