Izštekani

Koala Voice z digitalnim albumom Izštekani

Izid albuma, ki je že na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah, napovedujejo z akustično različico skladbe Frida Nipl

koala-voice-album-izstekani-ovitek

Koala Voice zgodbo s studiem 26 na Radiu Slovenija pletejo že od začetka kariere, ko so tam leta 2015 prvič javno pred medijskim občestvom preigrali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Nato so zgodbo ponovili še lani ob izidu albuma Wolkenfabrik, aprila 2018 pa so se lotili izštekanega izziva. Ambiciozno premagovanje glasbenih stopnic je četverico peljalo od predskupine Pixies v Križankah do koncertov na festivalih v Moskvi, Liverpoolu, Tallinu, nastopov na festivalih Exit in Pohoda ter turnej po Vzhodni Evropi in Balkanu.

Najnovejši podvig zasedbe iz Zasavja, nastop v živo v akustični različici v oddaji Izštekani na Valu 202, je v sodelovanju z založbo ZKP RTV Slovenija ovekovečen tudi z digitalnim izidom albuma.

“Ko sem Koala Voice prvič slišal na radiu, se mi je skozi glavo bliskovito zavrtela vsa zgodovina rokenrola od sredine šestdesetih do sredine osemdesetih let, oplojena z vnovičnim novovalovskim vstajenjem v tem tisočletju. Na plano prinašajo srčiko rokenrola. In ko jih slišiš, je to ljubezen na prvi posluh,” pravi Jure Longyka.

Med enajstimi songi so tudi BrainstormFrida Nipl in Early Bird, ki doslej še niso izšli na nosilcu zvoka, ter odmevna predelava pesmi Ledena zasedbe Siddharta, ki so jo Koala Voice prvič zaigrali decembra 2017 na koncertu Izštekanih 10 v Kinu Šiška.

Album Koala Voice Izštekani je dostopen na naslednjih povezavah: