Maraton Franja je postal dirka vseh dirk

Ime tedna je Gorazd Penko, gonilna sila Maratona Franje, največje kolesarske rekreativne prireditve pri nas

foto: Aleš Fevžer - MMC

Ime tedna je postal Gorazd Penko, gonilna sila Maratona Franje, največje kolesarske rekreativne prireditve pri nas. Številni udeleženci so se na tridnevnem dogodku letos prvič lahko preizkusili tudi na Barjanki, netekmovalnem maratonu po Ljubljanskem barju. “Na Barjanki je bilo veselje vseh udeležencev izjemno. Ta prireditev ima izreden potencial, tako kot samo Barje na turističnem področju.

“Prebivalci ob trasi so očitno vzeli Franjo za svojo. Letos sem se pošalil, da je bilo v nekaterih krajih več gledalcev ob cestah kot prejšnji vikend na volitvah.”

Franje se je udeležilo 12 odstotkov žensk, kar je po besedah Gorazda Penka v primerjavi s podobnimi dirkami v tujini zelo veliko. “Franja je dogodek za vse vrste kolesarjev – za tiste, ki želijo uživati, in za tiste, ki želijo tekmovati. Prijel se je je naziv ‘dirka vseh dirk’.

Kandidata sta bila tudi:

Marjan Manček, ilustrator in stripar, ki z radoživimi, barvitimi in hudomušnimi ilustracijami navdušuje že več kot štiri desetletja. Ob 70 letnici so se mu pri Mladinski knjigi poklonili z izdajo Mančkarade, antologije, kjer je zbran del njegovega obširnega opusa.

Uroš Zorman, rokometaš, ki je končal svojo športno kariero. S tremi različnimi klubi je bil štirikrat evropski klubski prvak, tudi s Celjem leta 2004. Istega leta je bil srebrn s slovensko reprezentanco, v kateri je z rekordnim številom nastopov pustil neizbrisen pečat.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.