Za ime tedna ste izbrali Marušo Zorec, arhitektko, ki so jo izbrali za sodelovanje na letošnjem arhitekturnem bienalu v Benetkah

Za ime tedna ste izbrali Marušo Zorec, arhitektko, ki so jo izbrali za sodelovanje na letošnjem arhitekturnem bienalu v Benetkah

Ime tedna je postala Maruša Zorec, arhitektka, ki so jo skupaj z drugimi arhitekti z vsega sveta izbrali za sodelovanje na letošnjem arhitekturnem bienalu v Benetkah. Z ekipo je pripravila svoj odziv na manifest »Freespace« kuratork bienala Yvonne Farrell in Shelley McNamara.

"Arhitektura je namenjena predvsem ljudem. Mi skrbimo za to, da je prostor harmoničen in da je spoštljiv do naše preteklosti in naših korenin."

"Svojim študentom govorim, da morajo biti borci, saj bodo le tako uspeli narediti dobre arhitekturne projekte."

"Prenove so velik izziv, saj moraš znati prebrati, kaj je vrednost starega in obstoječega. Je grob poseg v prostor in zahteva vsakodnevno prisotnost na gradbišču, da vzpostaviš pravi dialog in ne preglasiš tistega, kar je tam res vredno."

Glasovali ste še za:
  • Tina Mrak in Veronika Macarol, jadralki, ki sta na evropskem prvenstvu v bolgarskem Burgasu v razredu 470 osvojili zlato medaljo in ponovili uspeh iz leta 2015. V regati najboljše deseterice za medalje, ki šteje dvojno, sta bili drugi in sta prepričljivo osvojili naslov.
  • Boris Cavazza, igralec, ki je za izjemen ustvarjalni opus, s katerim je v zadnjih petih desetletjih odločilno zaznamoval slovenski gledališki in filmski prostor, ter za predano pedagoško delo na AGRFT-ju, prejel zlati red za zasluge RS.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel