Botri lahko svojim varovancem pomagajo tudi pri nakupu šolskih potrebščin

Botri lahko svojim varovancem pomagajo tudi pri nakupu šolskih potrebščin

To je gospa, ki nas sploh ne pozna, pa vendar nam je neskončno pomagala. Ker veste, to ni bil le nakup potrebščin, to so pripomočki, s katerimi je hči živela sleherni dan, iz katerih je črpala znanje, da bo lahko končala šolo in imela poklic, ki si ga tako želi in je njena pot v prihodnost. Sploh nimam besed, da bi se ji zahvalila, če bi jo kdaj srečala, bi jo samo zelo močno objela,” je hčerini botri ob koncu šolskega leta hvaležna brezposelna mama dveh otrok.

Vsakoletna obveznost nakupa nujnih šolskih potrebščin za oba otroka je za družino, ki živi le od socialnih pomoči, seveda enormen, neznosen strošek :poleg običajnih potrebščin je namreč tu še nakup učbenikov za dijakinjo, ker učbeniškega sklada v sredni šoli ni in nakup uniforme za obvezno prakso. Ker ljudje brez rednih dohodkov tako rekoč ne morejo dobiti plačila na obroke oz, kredit, je stvar še težja. Pomoč botre, ki je pomagala z nakupom vseh nujnih šolskih učbenikov in drugih potrebščin, je bila nepopisno velika.

Projekt Botrstvo vsem botrom, ki bi svojim varovancem želeli pomagati pri nakupu šolskih potrebščin, omogoča, da lahko dobijo podrobnejše informacije o tem, katere potrebščine njihov varovanec potrebuje na info@boter.si oz. na telefonski številki 0820 52 693 vsak delovnik med 9 – 16h, možno je seveda tudi dodatno nakazilo denarja varovancu s pripisom, da ga donirajo za šolske potrebščine.

Pomagajo lahko seveda tudi tisti, ki niso botri.

Podariti je mogoče nove šolske potrebščine. Trenutno je zaloga zvezkov še precejšnja, močno pa primanjkuje barvic vseh vrst, likovnega materiala, ravnil, šestil, novih puščic in šolskih torb… Stvari je mogoče dostaviti vsak dan med 8.00 – 17.00 v skladišče projekta Botrstvo na Zaloški 54 v Ljubljani.

Pomagati je mogoče tudi z nakazilom poljubnega zneska v poseben sklad, iz katerega bodo kupljene nujne šolske potrebščine za otroke, ki druge pomoči ne bodo dobili. Vsa zbrana sredstva bodo brez slehernega odbitka porabljena izključno za pomoč otrokom, ki bi brez te pomoči šolsko leto začenjali brez vseh potrebščin.

Podatki za UPN

Jana Vidic