Blasch

Slovenski didžej in ustanovitelj kolektiva Zagorje Underground, ki se je z elektronsko glasbo prvič srečal davnega leta 1998

foto: Polona Kumelj

Če odraščaš ob zvokih založb, kot so Yoshitoshi Recordings, Harthouse, Djax up beats, Axis Records in Missile, pomeni le dvoje. Si že zelo dolgo v sceni in imaš prekleto dober okus za glasbo. Oboje drži, ko govorimo o Blaschu, ki ga je pred debelimi dvajsetimi leti „drugačen zvok“ iz zapuščenih čikaških skladišč, ki mu danes pravimo acid house, hipnotiziral do te mere, da je še dandanes zakoreninjen globoko v njem. V današnjem času se Blasch spogleduje z modernejšimi različicami deep house in techno glasbe, a je skozi pretekli dve dekadi znan predvsem po svojem prepoznavnem zvoku, ki ga je in ga še vedno konstantno pili in dopolnjuje.
Pot didžeja je gradil in zgradil na skoraj vseh manj in bolj znanih slovenskih lokacijah, kjer se vrti in se je vrtela elektronika. Z leti je tako postal stalnica slovenskih plesišč in zanimiva roba za izvoz v tujino. Potem ko je ustanovil kolektiv ZagorjeUnderground in pogosto zašel h kolegom iz bande Exforium, s katerimi v regiji poskrbijo za eksplozijo house glasbe, se vse večkrat odzove vabilom iz nekdanje skupne države, preizkusil pa se je tudi kot organizator zabav pod etiketo Črna Mačka in Agenda.
Omeniti gre, da je bil zadnjih šest let rezident največjega makedonskega kluba (bivši Sektor 909 ), zdaj preimenovan v EPICENTER, držal redno after-hours rezidenco v popularnem skopskem baru Izlet Cafe, bil je rezident Roza Disco zabav v ljubljanskem Klub K4, povabljen je bil tudi na odprtje prestižnega kluba v Skopju Element (leta 1999), ta hip pa tesno sodeluje s kolektivom HAUZ iz Bitole in redno vrti na njihovih prireditvah.