Svet se stara, le sindikalisti ostajajo večno mladi, se zdi navadnim smrtnikom. Kljub "Highlander" učinku pa sem ter tja vendarle uzremo nov delavski obraz. O zateženem delu, o dostojnem delu in o čudežu, da s.p.-jevci nikdar ne zbolijo, v Nebulozah na Svetega Jožefa - delavca dan z Markom Funklom: "Sramotno je, da se v letu 2018 pogovarjamo o delovniku dolgem 8 ur. Plan našega sindikata je samoukinitev, ker prekarnosti čez 20 let ne sme več biti!"

Marko Funkl je predsednik Sindikata prekarcev, katerega končni cilj je samoukinitev. O zateženem delu, o dostojnem delu in o čudežu, da s.p.-jevci nikoli ne zbolijo

Svet se stara, le sindikalisti ostajajo večno mladi, se zdi navadnim smrtnikom. Kljub “Highlander” učinku pa sem ter tja vendarle uzremo nov delavski obraz. O zateženem delu, o dostojnem delu in o čudežu, da s.p.-jevci nikoli ne zbolijo, v Nebulozah na Svetega Jožefa – delavca dan z Markom Funklom: “Sramotno je, da se v letu 2018 pogovarjamo o delovniku dolgem 8 ur. Plan našega sindikata je samoukinitev, ker prekarnosti čez 20 let ne sme več biti!”

“Življenje je trpko delo, da se lahko nekdo v soboto slika ob jezeru za Instagram.”

Miha Šalehar