Pomlad vsako leto prinaša zaključek ligaških tekmovanj po celem svetu. Sicer že brez prave košarkarske vročice je za slovenske ljubitelje košarke zanimivo spremljanje končnic košarkarske lige NBA in Eurolegue. Onstran Atlantika je davi Goran Dragič izgubil proti Philadelphiji in zaostaja v seriji z 2:1, zato pa je bil sinoči v eni najdaljših tekem letošnje sezone v elitnem Evropskem klubskem tekmovanju uspešen še drugi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončič. V Atenah je z Realom iz Madrida po visokem torkovem porazu zmagal na drugi tekmi in izid v četrtfinalu izenačil na 1:1. Strelsko Luka tokrat ni bil v ospredju, vse točke je dosegel iz prostih metov, je bil pa v ospredju med novinarji, kjer ga je pričakal radijski Luka – Luka Petrič.

Pogovora z Luko Dončičem in Benom Udrihom

Pomlad vsako leto prinaša zaključek ligaških tekmovanj po celem svetu. Sicer že brez prave košarkarske vročice je za slovenske ljubitelje košarke zanimivo spremljanje končnic košarkarske lige NBA in Evrolige.

Onstran Atlantika je davi Goran Dragič izgubil proti Philadelphiji in zaostaja v seriji z 3:1, zato pa je bil v petek v eni najdaljših tekem letošnje sezone v elitnem evropskem klubskem tekmovanju uspešen še drugi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončič. V Atenah je z Realom iz Madrida po visokem torkovem porazu zmagal na drugi tekmi in izid v četrtfinalu izenačil na 1:1. Strelsko Luka tokrat ni bil v ospredju, vse točke je dosegel iz prostih metov, je bil pa v ospredju med novinarji.

“Vedno sem bil pripravljen igrati za reprezentanco. Ne bom pogreval stvari za nazaj, a če me pokličejo, sem pripravljen igrati. Naši reprezentanci sem čestital za zmago na evropskem prvenstvu. Vesel sem, da so dokazali, da lahko mala Slovenija doseže velik rezultat.” 

Pogovor z Benom Udrihom

Luka Petrič