Multiinstrumentalist Jure Pukl živi in dela v New Yorku, je pa večino časa na poti proti naslednjemu nastopu. Zato ne preseneča, da ima za seboj že veliko nepozabnih in napornih potovanj. “Zvečer sem bil v New Yorku, naslednji večer v Mexico Cityju, se vrnil v New York ob treh popoldne, ob devetih zvečer letel v Carigrad, povezal let v Zagreb, kjer sem dve uri preživel s prijatelji, potem so me pobrali in smo šli naprej v Beograd na jazzovski festival. Noč sem preživel s prijatelji v Beogradu in se potem vrnil v Slovenijo do mame, kjer sem tri dni spal.” Enkrat na leto de od glasbe in ustvarjanja za deset dni popolnoma odklopi na hrvaškem otočku.

Multiinstrumentalist Jure Pukl je večino časa na poti proti naslednjemu nastopu, enkrat na leto pa se od glasbe in ustvarjanja za deset dni popolnoma odklopi na hrvaškem otočku

Jure Pukl je priznani jazzist, multiinstrumentalist (klarinet, flavta, klavir, bobni, saksofon) in tudi nagrajenec Prešernovega sklada. Živi in dela sicer v New Yorku, je pa večino časa na poti. Zato ne preseneča, da ima za seboj že veliko nepozabnih in napornih potovanj.

“Zvečer sem bil v New Yorku, naslednji večer v Mexico Cityju, se vrnil v New York ob treh popoldne, ob devetih zvečer letel v Carigrad, povezal let v Zagreb, kjer sem dve uri preživel s prijatelji, potem so me pobrali in smo šli naprej v Beograd na jazzovski festival. Noč sem preživel s prijatelji v Beogradu in se potem vrnil v Slovenijo do mame, kjer sem tri dni spal.”

Enkrat na leto se za deset dni “izključi”, ko ne posluša glasbe in ne igra. Odkar pomni, obiskuje manjši, manj turističen otok na Hrvaškem, kjer pozna precej domačinov. V smehu pojasnjuje, da mu paše biti v enih kratkih hlačah in eni majici ves teden. “Rad lovim ribe, imamo tudi manjši čoln in tako se odklopim. Takrat se mi zdi, da se edino tisti čas v letu ura zame ustavi.”

Mitja Peček