Čudoviti zasavski indie-rokerji so se po odmevnem nastopu na Izštekanih 10 odpravili na celovečerno akustično popotovanje. F: Alan Orlic

Čudoviti zasavski indie-rokerji so se po odmevnem nastopu na Izštekanih 10 odpravili na celovečerno akustično popotovanje

FOTOGALERIJA

17. april 2018 je bil datum težko pričakovanega izštekanega nastopa zasavskih KOALA VOICE. Potem ko so oktobra objavili drugi album “Wolkenfabrik”, so decembra na IZŠTEKANIH 10 navdušili s krasno izvedbo Siddhartine skladbe “Ledena”. Njihovo izštekavanje je bilo prav posebno. V roke so vzeli instrumente, ki jih sicer ne igrajo, ter raziskali nove zvočne krajine

Čudovitega slovenskega indie-rockovskega kvarteta iz Kisovca ne poslušalcem Vala 202 ne širši slovenski javnosti najbrž ni treba posebej predstavljati. Igrati so začeli leta 2010, zmagali na Špilligi, odtekli Klubski maraton Radia Študent, udeležba na Mentu pa jih je ponesla na številne velike evropske festivale. Objavili so dva albuma: “Kangaroo’s A Neighbour” (2015) in “Wolkenfabrik” (2017).

“Z Valom 202 smo predstavili obe naši plošči, nadaljevali na koncertu Izštekanih 10 in smo na ta način precej povezani. Ugotovili smo, kako deluje medijski prostor, in se laže integrirali vanj. Vemo, da Val 202 zelo pomaga tudi drugim avtorjem, drugim glasbenikom nekako se umestiti v celotno zmešnjavo sveta.” S temi besedami so Koala Voice opisali zavezništvo z vašo najljubšo radijsko postajo. Ki se je odločila Koalam znova odpreti vrata studia.

Koala Voice so bili nesporne zvezde odmevnega koncerta IZŠTEKANIH 10, ki so ga Valovci pripravili decembra v Kinu Šiška. Njihova samosvoja, občutena, ranljiva izvedba Siddhartine skladbe “LEDENA” po številu ogledov med vsemi na koncertu odigranimi daleč prednjači. “V resnici smo se samo spravili igrat in nato, ker gre pač za Izštekane, začeli z reduciranjem do le najbolj esencialnih stvari,” so opisali svoje priprave na Izštekanih 10. Tokratne so potekale podobno.

“Odpravili smo se na akustično popotovanje z različnimi instrumenti. Začetek pomladi je nadvse primeren čas za to. Potovali smo sami. Naš način dela je intimen, mi štirje, prostor za vaje in ustvarjalni proces, ki se mu prepustimo.”

Na programu so bile močno prearanžirane skladbe z obeh albumov, nekaj manj znanih skladb – in tudi nekaj čisto novega gradiva v slovenščini.

Facebook posnetek.

Jure Longyka