Ime tedna na Valu 202 je postala Petra Grassi, zborovodkinja, ki je na 25. slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem 2018 v Mariboru, s komornim zborom DEKOR iz Ljubljane najbolj prepričala mednarodno strokovno žirijo, hkrati pa prejela tudi naziv najboljše zborovodkinje tekmovanja.

Ime tedna na Valu 202 je postala Petra Grassi, zborovodkinja, ki je na tekmovanju Naša pesem 2018 prejela naziv najboljše zborovodkinje tekmovanja

Ime tedna na Valu 202 je postala Petra Grassi, zborovodkinja, ki je na 25. slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem 2018 v Mariboru s komornim zborom DEKOR iz Ljubljane najbolj prepričala mednarodno strokovno žirijo, hkrati pa prejela tudi naziv najboljše zborovodkinje tekmovanja.

Dirigent po besedah Grassijeve mora imeti močno karizmo in biti dobro študijsko podkovan, da lahko dobre pevce s svojo ljubeznijo do glasbe prepriča, da je njegova ideja prava.

"Dirigent mora biti pravi vodja, ki zna prepričati celo skupino, zato sem počaščena, da sem dobila to nagrado, ker sem mlada in imam pred seboj zelo izkušene pevce."

Dober zbor je sestavljen iz glasbenikov z različnimi značaji, ki prihajajo iz različnih okolij.

"Komorni zbor DEKOR je sestavljen iz odličnih pevcev, ki prihajajo iz vse Slovenije. Večina jih je že pela v vrhunskih zborih, v našem zboru pa jih povezuje slovenska literatura."

Kandidati so bili tudi: 

Nataša Briški, novinarka medijske mreže Metina lista, ki je v sedmih dneh in po več kot 80 kilometrih dolge poti na smučeh z mednarodno žensko odpravo osvojila severni tečaj. S premagovanjem ekstremnih razmer je ekipa poslala jasno sporočilo o enakosti spolov in boljšem kulturnem razumevanju.

Vesna Vozlič Košir in Matej Vozlič, arhitekta, ki sta z ureditvijo nabrežij Ljubljanice od Tromostovja do Zoisove ceste, vključno z ureditvijo Novega trga v Ljubljani, ustvarila povsem nov javni prostor. Za celovite in dosledne posege v prostor sta prejela Plečnikovo nagrado.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Mitja Peček