Ime tedna je postala Manica Janežič Ambrožič, urednica informativneg progarma TV Slovenija in voditeljica osrednje informatvine oddaje Dnevnik. Ta se je v 50. letih in natanko 18.265 oddajah večkrat grafično, tehnološko in slogovno prenovil, njegova priljubljenost pa se je ohranila do današnjih dni.

Ime tedna je Manica Janežič Ambrožič, urednica informativneg programa TV Slovenija in voditeljica osrednje informatvine oddaje Dnevnik

Ime tedna je postala Manica Janežič Ambrožič, urednica informativneg progarma TV Slovenija in voditeljica osrednje informatvine oddaje Dnevnik. Ta se je v 50. letih in natanko 18.265 oddajah večkrat grafično, tehnološko in slogovno prenovil, njegova priljubljenost pa se je ohranila do današnjih dni. "Dnevnik je pomembna ustanova v Sloveniji. Številni odzivi, ki smo jih dobili v zadnjih dneh ob 50. obletnici, kažejo na to, da tako oddajo Slovenija potrebuje."

"Naše poslanstvo je jasno - ni nam treba biti všečni, vsebinsko moramo biti kvalitetni. Moramo pa ambiciozno stopiti v korak s časom."

Opozarja, da je temelj, iz katerega izhajajo, verodostojnost. "To, da smo zaupanja vredni, bo ključno tudi v prihodnosti. Treba bi bilo še okrepiti dopisniško mrežo v tujini, hkrati pa ne pozabiti na domače dogajanje."

"Resno razmišljamo o ustanovitvi redakcije za družbena omrežja v okviru informativnega programa."

Kandidata sta bila tudi:

Milko Šparemblek, najstarejši še aktivni baletni koreograf na svetu, ki je pri 90. letih na baletnem večeru ob 100. letnici odprtja SNG Opera in balet Ljubljana na oder postavil balet Pastoralna simfonija na istoimensko skladbo Ludwiga van Beethovna.

Dušan Tršar, akademski kipar, prejemnik najvišje nacionalne nagrade za likovne in vizualno umetnost, nagrade Riharda Jakopiča 2018. V svojih delih je barvo in svetlobo kot temeljni likovni prvini, značilni za slikarstvo, povzdignil na kiparsko raven.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Mitja Peček