Ime tedna

Etapa po Baskiji ne dopušča napak

Kolesar Primož Roglič je bil končni zmagovalec na Dirki po Baskiji

Kolesarska dirka po Sloveniji nov konf
Primož Roglič
foto: Ziga Zivulovic jr./BOBO

Ime tedna je postal Primož Roglič, slovenski kolesar, končni zmagovalec na Dirki po Baskiji. Po tem, ko je zmagal na kronometru in prišel do skupnega vodstva, je zdržal pritisk na zadnjih dveh etapah in kljub padcu na zadnji dosegel največji uspeh svoje kariere.

“Kratka, a sladka etapa, ki ne dopušča nobenih napak. Vesel sem za skupno zmago. Mi nismo največja ekipa, a pokazali smo največ, vsak je dal svojih 110 %. Vse to smo dosegli skupaj in skupaj zmagali.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
KANDIDATA STA BILA ŠE:

Denis Vrenko, študent arhitekture, ki je zrisal logotip za vesoljsko misijo Keops. Barviti logo, ki ga je Evropska vesoljska agencija izbrala med 300 predlogi z vsega sveta, bo krasil raketo Sojuz. Ta bo v vesolje ponesla satelit, ki bo meril velikosti planetov izven našega osončja.

Vinko Möderndorfer, dobitnik letošnje Grumove nagrade za za najboljše slovensko dramsko besedilo. V drami Romeo in Julija sta bila begunca se klasična dramska lika reinkarnirata v povsem vsakdanji osebi, v predstavnika današnje mlade generacije, pahnjeno v socialno in eksistencialno stisko.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.