Njegov prvenec nosi naslov You Know I Knew in je lahek uvod v trilogijo albumov. Sledi mu album Made You Make Me, ki ga je izdal pred kratkim.

Njegov prvenec nosi naslov You Know I Knew in je lahek uvod v trilogijo albumov. Sledi mu album Made You Make Me, ki ga je izdal pred kratkim

21-letni Hugo Smeh deluje z umetniškim imenom Hyu. Glasba ga ni zanimala od nekdaj, zato pa ga danes toliko bolj. Pet let se je učil igrati klavir. Učenje je opustil zaradi prisile v igranje klasične glasbe. Zdaj se sam uči kitaro in študira v Beogradu na akademiji za zvočno inženirstvo.

"Glasbo vidim kot modo, ki se vrti v krogu. Menim, da bo poudarek spet na akustiki. Imeli smo obdobje glasne glasbe, zdaj se bo zgodil preskok. Glasba bo vzela nekaj elementov nove elektronike in šla korak nazaj v akustiko."

V prihodnje želi izdati nekaj singlov, dokončati trilogijo, kot rečeno, narediti slovenski komad in sodelovati z različnimi izvajalci. Njegov fokus pa je usmerjen tudi v snemanje videospotov za komade: "Glasba se premika sama po sebi, če se premika še video, je učinek dvojen."

Neja Jerant