S partnerko Manco sta pustila dobro plačani službi v Nemčiji in se podala na potovanje po Južni Ameriki, ki bi lahko trajalo eno leto. Sklenila sta, da je napočil skrajni čas pred morebitno popolno ustalitvijo. “Odločila sva se pustiti službi, čeprav je to včasih težko, ko si ustvariš neko rutino, ko imaš urejeno stanovanje, ko imaš avto, ko v bistvu lepo in precej mirno živiš. Težko je izstopiti iz cone udobja in se odpraviti nekam v neznano.”

Gašper Reberšak je s partnerko Manco zapustil Nemčijo in se podal na potovanje po Južni Ameriki, ki bi lahko trajalo eno leto

Že dolgo sta si Gašper in Manca želela na daljše potovanje. Sklenila sta, da je napočil skrajni čas pred morebitno popolno ustalitvijo. “Odločila sva se pustiti službi, čeprav je to včasih težko, ko si ustvariš neko rutino, ko imaš urejeno stanovanje, ko imaš avto, ko v bistvu lepo in precej mirno živiš. Težko je izstopiti iz cone udobja in se odpraviti nekam v neznano.”

Njun glavni pomislek pred odločitvijo je bil ta, da sta imela dobre nastavke za nadaljnjo kariero in morda še kakšno boljše delovno mesto. Po drugi strani pa sta se tudi sicer želela vrniti v Slovenijo, ker je delovna kultura v Nemčiji “bolj napeta” in ker sta pogrešala domače. A domov se bosta očitno vrnila prek Južne Amerike. Potovanje sta začela v Braziliji, zdaj sta v Kolumbiji, vmes pa sta dva meseca nenačrtovano preživela v Venezueli.

Anja Hlača Ferjančič