Danes imate veliko več možnosti kot običajno, da vas ujamejo, če boste prehitri. Policisti izvajajo poostren nadzor hitrosti na več kot 600 lokacijah po Sloveniji med šesto in osemnajsto uro.

Danes imate veliko več možnosti kot običajno, da vas ujamejo, če boste prehitri; policisti izvajajo poostren nadzor hitrosti na več kot 600 lokacijah po Sloveniji med šesto in osemnajsto uro

Robert Vehovec iz Sektorja prometne policije poudarja, da so lokacije skrbno izbrane in da je namen poostrenega nadzora ta, da bi bili vozniki ne samo danes, ampak tudi pozneje v lokalnem okolju bolj pozorni na omejitve in ne bi vozili »na pamet«.

Je pa seveda še nekaj drugih načinov za umirjanje hitrosti. Andrej Brglez si ob tem, zakaj smo še vedno prehitri, zastavlja še eno vprašanje: kako spremeniti vedenjski vozniški značaj in katero preventivno sporočilo bi najbolj delovalo na voznika. Raznovrstne akcije in različni načini umirjanja hitrosti nedvomno pripomorejo k zmanjševanju hitrosti, končna zmaga pa bi bila, če bi se vsak pogovoril sam s seboj.

Janez Martinčič