Maja Praviček je nekdanja sodnica in predsednica okrajnega sodišča, sedaj pa odvetnica v Mariboru. V mladih letih je bila s strani sošolcev že vse, dali so ji tudi nadimek Prašička. Ko je v zrelih letih prvič vstopila v Mariborsko sodišče, polna spoštovanja in pričakovanja, jo je eden izmed sodnikov ogovoril: “Kaj pa vi tukaj počnete, s takšnim priimkom”?

Z njim se zelo poistoveti. Vedno se trudi za pravično sodbo in pomoč ljudem. Ko si jo ljudje izbirajo za odvetnico ji takoj povedo, da jim je všeč že zaradi priimka in ji zato zaupajo. V svojem življenju ne pomni primera, da bi ravnala nepravično, je pa kot otrok kdaj pa kdaj priredila resnico. Sedaj ji pravica predstavlja vse.

Ko je prvič vstopila v sodišče, jo je eden izmed sodnikov vprašal, kaj s takšnim priimkom sploh počne v stavbi

Maja Praviček je nekdanja sodnica in predsednica okrajnega sodišča, zdaj pa odvetnica v Mariboru. V mladosti so ji sošolci rekli že marsikaj, dali so ji tudi vzdevek Prašička. Ko je v zrelih letih prvič vstopila v Mariborsko sodišče, polna spoštovanja in pričakovanja, jo je eden izmed sodnikov ogovoril: “Kaj pa vi tukaj počnete s takšnim priimkom”?

Z njim se zelo poistoveti. Vedno se trudi za pravično sodbo in pomoč ljudem. Ko si jo ljudje izbirajo za odvetnico, ji takoj povedo, da jim je všeč že zaradi priimka in ji zato zaupajo. Ne pomni primera, da bi ravnala nepravično, je pa kot otrok kdaj pa kdaj priredila resnico. Zdaj ji pravica pomeni vse.

 

Katja Černela, Katja Stojnič