Ljubljanski rokerji Los Ventilos so v prvi spomladanski oddaji Izštekani na široko odprli ventile. A pri tem njihov energični rokenrol nikakor ni izpustil duše! Znane skladbe z zadnjega albuma in iz železnega repertoarja so izvedli akustično. Sredi priprav na novo ploščo so premierno odigrali kar sedem čisto novih skladb. V svojo eksplozivno rokovsko mešanico so zamešali sintetične zvoke. Na izštekano potovanje so povabili tudi posebno gostjo, v duetu s pevcem Urbanom se jim je pridružila pevka Raiven.

Los Ventilos s popolnoma odprtimi ventili, sedmimi čisto novimi skladbami in gostjo Raiven

Ljubljanski rokerji Los Ventilos so v prvi spomladanski oddaji Izštekani na široko odprli ventile. A pri tem njihov energični rokenrol nikakor ni izpustil duše! Znane skladbe z zadnjega albuma in iz železnega repertoarja so izvedli akustično. Sredi priprav na novo ploščo so premierno odigrali kar sedem čisto novih skladb. V svojo eksplozivno rokovsko mešanico so zamešali sintetične zvoke. Na izštekano potovanje so povabili tudi posebno gostjo, v duetu s pevcem Urbanom se jim je pridružila pevka Raiven.

Rokovsko zgodovinopisje se bo moralo še poenotiti o tem, kaj šteti za začetek delovanja ene najbolj udarnih rokovskih zasedb v slovenski prestolnici. Z ne preveč pedantnosti pa lahko ugotovimo dvoje. Da imajo Los Ventilos za seboj domala dvajsetletno pot rokanja in rolanja – in da bo njihov prihajajoči prvi nastop v oddaji Izštekani izpolnitev pomembnega zgodovinskega dolga.

Leta 2001 so objavili prvenec “ISO4586”. Petnajst let kasneje četrti album “#aveš”. Vmes so preživeli veliko sprememb v zasedbi, tudi najtežjih, zamenjati pevca v bendu ni mačji kašelj. Zamenjati štiri pa se zdi kot znanstvena fantastika. A Los Ventilos so v zadnji postavi čvrsti in energični kot še nikoli. Boštjan Gradišek, Martin Lunder, Urban Sever, Nace Jordan in Miha Petrovič snujejo skladbe za novo ploščo in kar sedem jih boste v Izštekanih na radijskih valovih slišali prvič. V eno od njih so povabili markantno pevko Raiven, njen duet z Urbanom bo še ena svetovna premiera te oddaje. Akustični del programa bodo sestavljale znane skladbe z zadnjega albuma (“Pod črto”, “Svet na rami”…) in večni udarni hiti (“Vanilija”, “Ne gledam nazaj”…). A ne glede na akustične instrumente in zvok se Los Ventilos pri njihovem izvajanju prav nič ne držijo nazaj.

Njihovo izštekavanje jih postavlja tja, kamor sodijo: med največje. Ti se namreč izštekajo tako, da so zelo drugačni, a vendar še kako oni sami.

Jure Longyka