Želela je postati zdravnica, a je idejo zaradi strahu pred krvjo opustila. Študirala je elektrotehniko, zdaj pa se ukvarja z rehabilitacijsko robotiko. Maja Goršič živi v mestu Laramie, kjer je pojmovanje orožja precej drugačno od izkušenj iz domovine. “Lahko rečem, da je tukaj čisto drugačna kultura. Večina domačinov ima strelno orožje. V nedeljo popoldan lahko vidiš celo družino, ki se pelje na strelišče nekam na obrobje mesta, kamor gredo streljat za hobi, česar si pri nas sploh ne znam predstavljati, tukaj pa je to nekaj povsem običajnega.”

Maja Goršič je doktorska študentka na Univerzi Wyoming, kjer raziskuje, kako lahko roboti pomagajo pri zdravljenju poškodb

Želela je postati zdravnica, študirala je elektrotehniko, zdaj pa se ukvarja z rehabilitacijsko robotiko. Majo Goršič še vedno zanima delo z ljudmi, zato študiju dodaja predmete iz kineziologije.

“Poskušam se usmerjati glede na to, kako pomagati ljudem, ne samo s stališča robotov in tehnologije, ampak tudi na splošno. To me še vedno zanima, me vleče, medicina pa ne bo prišla v poštev. Vedno sem imela ta strah pred krvjo in se nisem bila sposobna odločiti za študij medicine. Pa mi ni žal, saj je elektrotehnika tudi zelo zanimiva.”

V mestu Laramie, kjer živi, je pojmovanje orožja precej drugačno od izkušenj iz domovine. Prejšnji teden je s prijateljem na strelišču prvič preizkusila orožje. “Lahko rečem, da je tukaj čisto drugačna kultura. Večina domačinov ima strelno orožje. V nedeljo popoldan lahko vidiš celo družino, ki se pelje na strelišče nekam na obrobje mesta, kamor gre streljat za hobi, česar si pri nas sploh ne znam predstavljati, tukaj pa je to nekaj povsem običajnega.”

Anja Hlača Ferjančič