Reprezentančni kapetan v dvoranskem hokeju Luka Časar že sedmo leto v Pragi igra za Sparto. Ima klubsko stanovanje, trenira enkrat na dan in hodi v službo. Po sezoni se bo iz Prage peš vrnil v Slovenijo. "Takšni podvigi se mi zdijo zanimivi, da ne delaš ravno običajnih stvari, ker ta svet je prevelik in preveč zanimiv, da bi vsi delali iste stvari."

Reprezentančni kapetan Luka Časar že sedmo leto igra za Sparto, ima klubsko stanovanje, trenira enkrat na dan in hodi v službo

Jutra Luka Časar začenja z jogo in meditacijo. “Rad vstanem zjutraj, ker mi je škoda dneva, da bi ga prespal.” Počasi končuje kariero igralca dvoranskega hokeja in še ni povsem prepričan, kaj bo počel v življenju. Predvsem si želi, da bi bilo delo povezano s športom in naravo. Tudi zato ne preseneča preveč, da se bo po sezoni iz Prage peš odpravil v domačo Borovnico.

“Poznam veliko ljudi, bolj ekstremnih ljudi, rad imam pa neobičajne stvari, kot je denimo pešačenje do Slovenije. To je nekje 600 kilometrov, če se ne bomo izgubili. Take stvari se mi zdijo zanimive, da ne delaš ravno običajnih stvari, ker ta svet je prevelik in prezanimiv, da bi vsi delali iste stvari.”

Anja Hlača Ferjančič