Portorožanka Palma Smrekar je svoje ime dobila od tete Alme, kateri je bilo ime Palma prvotno namenjeno, a je bilo za tiste čase še vedno premoderno.

Kot pravi sama, ji je Palma Katalinić v otroštvu naredila veliko uslugo, da ni bila s svojim imenom takrat edina na svojem območju. Sedaj se ukvarja s terapevtskim delom, pa tudi s simboliko imen. Ugotavlja, da je s svojim imenom zelo povezana, saj je sama introvert – palme pa so izolirane in samotne rastline.

Ko se predstavlja, je prva reakcija na njeno ime vedno smeh. Zaplete največkrat doživlja na uradih, saj preprosto ne razumejo, da je njeno ime Palma.

"Pojdi ven na dež, boš malo zrasla," ji pravijo prijatelji, saj je zelo majhna

Portorožanka Palma Smrekar je svoje ime dobila od tete Alme, ki ji je bilo ime Palma prvotno namenjeno, a je bilo za tiste čase še vedno premoderno.

Kot pravi, ji je Palma Katalinić v otroštvu naredila veliko uslugo, da ni bila s svojim imenom takrat edina na svojem območju. Zdaj se ukvarja s terapevtskim delom, pa tudi s simboliko imen. Ugotavlja, da je s svojim imenom zelo povezana, saj je sama introvertirana, palme pa so izolirane in samotne rastline.

Ko se predstavlja, je prvi odziv na njeno ime vedno smeh. Zaplete največkrat doživlja na uradih, saj preprosto ne razumejo, da je njeno ime Palma.

 

Katja Černela, Katja Stojnič