Ime tedna je postal Robert Kranjec, veteran med smučarskimi skakalci, ki so ga mnogi že odpisali, a se je po poškodbi in dolgem okrevanju na finalu svetovnega pokala v Planici vrnil v velikem slogu. Znatno je pomagal osvojiti ekipno tretje mesto in postavil zgodovinski mejnik – postal je prvi človek v zgodovini, ki zbral več kot 200 poletov čez dvesto metrov.

Ime tedna je Robert Kranjec, veteran med smučarskimi skakalci, ki so ga mnogi že odpisali, a se je po poškodbi in dolgem okrevanju na finalu svetovnega pokala v Planici vrnil v velikem slogu

Ime tedna je postal Robert Kranjec, veteran med smučarskimi skakalci, ki so ga mnogi že odpisali, a se je po poškodbi in dolgem okrevanju na finalu svetovnega pokala v Planici vrnil v velikem slogu. "Ta vikend mi je kar uspel. Bil sem pod stresom, želel sem si dokazati, da še vedno spadam zraven." Znatno je pomagal osvojiti ekipno tretje mesto in postavil zgodovinski mejnik - postal je prvi človek v zgodovini, ki zbral več kot 200 poletov čez dvesto metrov.

"Po letošni sezoni sem bil že tik pred tem, da zaključim kariero. Če ne hodiš na tekme je težko, če imaš dobre rezultate, je precej lažje."

Pravi, da se z vsemi fanti v reprezentanci dobro zastopi: "Kar zabavali smo se to sezono tudi v B reprezentanci. Mlajši tekmovalci imajo precej drugačen odnos do skokov."

"Pričakujem, da bomo imeli zagotovljeno vse za kvalitetno treniranje. Moramo dobiti trenerja, ki ti pomaga in ti prisluhne. To je vse."

Kandidata sta bila tudi:

Stojan Habjanič, koordinator kampanje Rešimo Muro!, pod okriljem katere so zbrali več kot 77 tisoč popisov proti gradnji hidroelektrarn in za ohranitev naravne struge evropske Amazonke. Z njimi podpisniki sporočajo, da moramo varovati biotsko raznovrstnost porečja Mure, jo ohraniti za prihodnje generacije in da ne smemo podleči ozkim interesom kapitala.

Aleš Krivec, ljubiteljski fotograf, ki je s fotografijo blejskega jezera, ovitega v gosto meglo, postal slovenski zmagovalec mednarodnega fotografskega natečaja Sony World Photography Awards. Fotografijo, izbrano med 320 tisoč fotografijami iz 200 držav, je žirija uvrstila tudi med 50 najboljših amaterskih fotografij.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel