Ko se je pri enajstih letih z Zanzibarja s starši preselil na angleško podeželje, so mu vrstniki dejali, da ne govori prave različice angleščine. Zaradi sprememb in menjave okolja je postal problematičen, rekli so mu otrok s posebnimi potrebami. Ugotovil je, da ni edini in da želi pomagati nemotiviranim otrokom. Brian de Lord je socialni delavec in vodja več centrov za ogrožene otroke in mladostnike. Ukvarja se z agresivnimi in zanemarjenimi posamezniki, pripadniki tolp in radikaliziranimi mladimi.

Mladinski delavec Brian De Lord o težavnih otrocih in mladostnikih, pogubnih starših, pripadnikih tolp in nerazumevajoči družbi

Ko se je pri enajstih letih z Zanzibarja s starši preselil na angleško podeželje, so mu vrstniki dejali, da ne govori prave različice angleščine. Zaradi sprememb in menjave okolja je postal problematičen, rekli so mu otrok s posebnimi potrebami. Ugotovil je, da ni edini in da želi pomagati nemotiviranim otrokom.

Brian De Lord je socialni delavec in vodja več centrov za ogrožene otroke in mladostnike. Ukvarja se z agresivnimi in zanemarjenimi posamezniki, pripadniki tolp in radikaliziranimi mladimi.

Vsi bi bili radi ljubljeni. Tudi najbolj problematični in nasilni, vsi bi radi, da z nami lepo ravnajo. Vsi se želimo počutiti pomembne in imeti občutek, da je nekomu mar za nas.”

Strokovnjak za delo z ranljivmi mladimi in njihovimi družinami pravi, da je socialna vključenost ključna za vsakega človeka. Tudi zato je tolpa pribežališče številnih problematičnih posameznikov.

“V tolpi se počutijo varneje. Seveda je več načinov, kako nekdo postane del tolpe. Najlažji način je, da za nekoga nekaj pridržiš. Zdaj si del moje tolpe, ne da bi se tega sploh zavedal. Ker si držal paket mamil, nož ali karkoli drugega, imam nad tabo oblast.”

Uršula Zaletelj