Bilo je leta 1994, Kurt Cobain je vzel slovo, kariraste srajce so se pobrale v omare in eno izmed dveh glasbenih središč je bilo pripravljeno na nekaj novega. 11. aprila je izšel debitantski posnetek britanske zasedbe Oasis – Supersonic.

Pred 24 leti sta brata Gallagher z zasedbo Oasis izdala prvi singel Supersonic, leto pozneje je izšel eden najboljših rockovskih albumov od velikega poka dalje

Bilo je leta 1994, Kurt Cobain je vzel slovo, kariraste srajce so se pobrale v omare in eno izmed dveh glasbenih središč je bilo pripravljeno na nekaj novega. Enajstega aprila je izšel debitantski posnetek britanske zasedbe Oasis – Supersonic.

Leto pozneje je izšel album What’s the story Morning glory, ki še danes velja za enega najboljših rockovskih albumov od velikega poka dalje. Roll With It, Some Might Say, Morning Glory, Champagne Supernova ter seveda Don’t Look Back in Anger in Wonderwall, so gledano z dvajsetletne razdalje himne generacije, zadnji dve obvezni tako ob taborniškem kot ob skavtskem ognju. Fant ali dekle s kitaro, ki udari E, G, D in A in zraven odpoje: “Today is gonna be the day that they gonna throw it back to you,” bo zvezda večera in v spalko ne bo legel sam.

Tole plato pa zgulil do prozornosti https://t.co/8GM9PWNqFN

— Martin L (@nitramlun) April 11, 2018

Andrej Karoli