Spetek gosti skrivnostnega gorskega zdravnika, o katerem se, čeprav ima pod pasom osupljive dosežke, premalo govori. Dr. Iztok Tomazin je stal na petih osemtisočakih, v Slovenijo je uvozil prosto plezanje, opravil je več poletov s padalom in zmajem, pleza po slapovih, turno smuča, kot specialist urgentne medicine je s helikopterjem rešil številna življenja, je pa tudi pesnik. Če niste imeli sreče, da bi ga v najbolj nemogočem vremenu srečali samega v kaki gori, ga spoznajte na varnem - spet čez pet.

Dr. Iztok Tomazin je preplezal pet osemtisočakov, turno smuča, kot specialist urgentne medicine je rešil številna življenja, je pa tudi pesnik

Spetek je gostil skrivnostnega gorskega zdravnika, o katerem se, čeprav ima pod pasom osupljive dosežke, premalo govori. Dr. Iztok Tomazin je stal na petih osemtisočakih.

“Zelo rad prespim v gorah, še posebej pozimi. Ena lepših stvari je ležati v spalni vreči pri -20°C in zreti v nebo.”

V Slovenijo je uvozil prosto plezanje, opravil je več poletov s padalom in zmajem, pleza po slapovih, turno smuča. kot specialist urgentne medicine je s helikopterjem rešil številna življenja, je pa tudi pesnik.

“Vedno več ljudi je v gorah, kar je po eni strani dobro, saj spodbujamo, da gredo ljudje v naravo, vendar po drugi strani je veliko več nevarnosti za nesreče. S pojavom družabnih omrežij je tudi več junačenja in tveganja.”

Dr. Tomazin je kot specialist urgentne medicine s helikopterjem rešil številna življenja, je pa tudi pesnik.

Miha Šalehar