Otroci in naše dame so naše največje bogastvo, naši najbolj ranljivi zakladi, na katere moramo paziti kot na punčico svojega očesa. V tej točki se strinjamo, dragi moji fantje. No, če je tako, potem mi pa povejte še, zakaj ženske in otroci vedno vozijo slabšega izmed obeh družinskih avtomobilov? Zakaj mami otroke v vrtec pelje s tamalim avtom? Zakaj gre naš najstnik s svežim izpitom in frendi na morje z manj varnim?

Če so otroci in dame naše največje bogastvo, zakaj potem mami v vrtec pelje otroke z manjšim avtom?

#nebuloze je navdihnil @markopigac s super vprašanjem: Če sta v družini dva avtomobila, zakaj ženske in otroci vozijo manjšega/cenejšega/slabšega/manj varnega?

— Miha Šalehar (@toplovodar) February 27, 2018

Pri nas doma (in v ulici, 9 hiš), so imele taboljš avte vedno mame, ker so prevažale nas.

— Nina (@ninasft) February 27, 2018

Kultura. Od moškega se pričakuje, da bo voznik v hiši, zato se sili in želi voziti avto. S tem ženske izgubljamo na treningu in samozavesti, smo pa bolj komot in nekaterim to paše. :D

— Felis (@Moj_ca) February 27, 2018

Moja ima octavio 2011, jaz 2004. Sosed golfa 4, zena pasata 2012. Sosed2, meriva, zena scenic. Pa kdaj kej skuhamo, pospravimo, otroke peljemo v vrtec, na plesne… in nikoli se ni bila borba v bajti ko smo sli na pir. Ni potrebe po vecjem, ker ne odtehta prepovedi odhoda na pir!

— MoRp (@MpRelc) February 27, 2018

Zato ker je statistična verjetnost, da se bo ženska zabila, precej večja. In ko se zabije, je bolje, da ima “terenca”, kot pa “Fičkota”. #nehajmoseslepomishiti

— Marko Hrastar (@Markohrastar) February 27, 2018

Moja (in še nekaj meni poznanih) nočejo velikega zaradi bočnega in parkiranja zadenjsko. Da je z manjšim to lažje. In, ko jo vprašaš, kolikokrat je parkirala bočno je odgovor nikoli. Nisem šovinist, ampak velikim manjka tisti genomček za občutek poti koles pri vožnji nazaj.

— Rok Absec (@Rokomavh63) February 27, 2018

Miha Šalehar