Korejski zajtrk: Kaj olimpijci najprej naredijo zjutraj?

Zimske olimpijske igre v Pjongčangu niso izjema v prilagajanju največjim televizijskim hišam. Tako je bioritem športnikov povsem različen. Biatlonci in skakalci se s tekmovališč vračajo sredi noči, ko se pravzaprav že prebujajo alpski smučarji, deskarji, smučarji prostega sloga in, zanimivo, tudi umetnostni drsalci, ki imajo tekmovanja v dopoldnevu po korejskem času. Jutranja rutina pri športniki se ne spreminja, je pa res, da je čas prebujanja povsem različen, v Korejskem zajtrku smo nastavili budilko za vse športnike hkrati.

Petrova ura je ob prebujanju največkrat pozna dopoldanska, Anin utrip pa se v pričakovanju prvih tekem povečuje. Rituali se vsaj delno spreminjajo glede na to, ali je pred športniki tekmovalni ali prosti dan. Danes je tekmovalni dan smučarskih skakalk, ki jih čaka tekma v poznih večernih urah, tako tudi Emi Klinec danes zanesljivo ne bo dolgčas, preverjanje novic pa bo moralo počakati na kakšen drug dan.

Navade športnikov so različne, vse več, še posebej mladih, jih uporablja sodobna družabna orodja, slovenski olimpijski prvak v brskanju in objavljanju različnih vsebin je 21-letni deskar prostega sloga Tim Kevin Ravnjak. In temu primeren je tudi jutranji protokol.

“Najprej preverim Instagram, Snapchat, SMS-sporočila, potem pa že začnem izklapljati aplikacije.”

Tako kot je pri športnikih različen način pridobivanja informacij, se razlikujejo tudi teme, ki jih zanimajo, biatlonca Klemna Bauerja danes čaka zasledovanje, sicer pa ga zanimajo bolj poglobljene teme.

“Z novicami se ne obremenjujem preveč. Preverim Instagram in pa kakšen bolj poglobljen članek.”

In na koncu še mesto, kjer novice pregleduje Peter Prevc, ki je uro danes zjutraj že preveril, novice pa zanesljivo tudi.

Boštjan Reberšak