Korejci včasih tudi za zajtrk jedo kimči, med slovenskimi športniki pa pravega ljubitelja kimčija ni

Korejci včasih tudi za zajtrk jedo kimči, med slovenskimi športniki pravega ljubitelja kimčija ni, je pa zato več ljubiteljev kosmičev.

Za zajtrk se morem zadržati, ker če se preveč najem potem težko tekmujem.” – Filip Flisar

Deskarka Glorija Kotnik in smučarka Tina Robnik zajtrk ne glede na to, kje tekmujeta prineseta kar sabo.

Ovseni kosmiči, sadje z medom, in tako naprej. Kosmiče si prelijem z vročo vodo, da se napihnejo, potem pa dodam še riževo mleko ali jogurt. Včasih še pojem kakšen kos kruha z marmelado.” – Gloria Kotnik.

Tina Robnik pravi, da ima včasih zaradi kosmičev pretežko prtljago, tako da jih nekaj vseeno pusti doma.

V olimpijski vasi pa je precej tudi sladkih pijač in hitre prehrane, je pa restavracija odprta ves dan in vso noč. Hrana ni najbolj kakovostna, je pa vsaj izbira velika. Menda kar 450 menijev.

Anja Hlača Ferjančič