Mačka ali pes? Povej mi, katero žival imaš raje, in povem ti, kakšen si! Raziskovalka dr. Mikel Delgado z Veterinarske fakultete Univerze Kalifornije v Davisu pravi, da so si lastniki mačk in psov osebnostno zelo različni.

Mačka ali pes? Povej mi, katero žival imaš raje, in povem ti, kakšen si!

Še preden si predstavljate starejšo gospo s sedmimi mačkami, ki ji iz spetih las jejo brikete … Ali popolno jedrno družino z zlatim prinašalcem, ki teče ob njihovih kolesih na nedeljskem izletu: kakšni smo zares njihovi lastniki?

Raziskovalka dr. Mikel Delgado z Veterinarske fakultete Univerze Kalifornije v Davisu pravi, da so si lastniki mačk in psov osebnostno zelo različni.

Dr. Mikel Delgado: “Lastniki psov so bolj ekstrovertirani, dobro se počutijo v novem okolju, z lahkoto se socializirajo in spoznavajo nove ljudi. Mačjeljubci so bolj nagnjeni k anksioznosti, a so zelo umetniški in politično pogosto bolj liberalni od pasjeljubcev.”

Podobno raziskavo je izvedel tudi dr. Sam Gosling z Univerze Teksasa v Austinu. V njej je sodelovalo 4500 ljudi, ki so odgovarjali na vprašanja o osebnostnih lastnostih. Za lastnike psov se je izkazalo, da so 11 odstotkov bolj vestni in natančni od lastnikov mačk.

Za lastnike psov je značilna večja samodisciplina in osredotočenost, medtem ko so lastniki mačk bolj radovedni in pustolovski in imajo večjo domišljijo.

Jaz sem imel še s tamagočijem težave.?

— Jernej Makuc (@nejkom) March 3, 2018

Človek ni lastnik mačk! Samo futramo jih in upamo da se ne preselijo k sosedu.

— polikarbonat (@polikarbonat) March 3, 2018

 

Obstajam o/

*Posluša @Val202
“Raziskave so potrdile, da obstajamo ljudje ki mamo radi tako mačke, kot pse ” :)https://t.co/SKgKJx1yjG

— GregaLJ (@GregaLJ) March 3, 2018

Uršula Zaletelj