5. marca 2012 smo objavili prvo zgodbo deklic, ki sta po mamini smrti in ob hudi bolezni očeta potrebovali pomoč Botrstva za plačilo šolskih kosil. Takrat res zelo malo znan humanitarni projekt ZPM Moste Polje smo podprli v prepričanju, da bomo morda leto ali dve pomagali pri plačevanju zunajšolskih dejavnosti, ekskurzij, razvoja talentov. Ker da kot družba in država zagotovo znamo poskrbeti za osnovne življenjske potrebe in stiske otrok. Šele številne zgodbe otrok in njihovih bližnjih so nam, poslušalcem in javnosti nasploh odprle oči, kako otroci s socialnoekonomskega dna zares živijo in kako so pogubne posledice spremenjenega socialnega sistema.

Za družine, predstavljene v zgodbah na Valu 202, smo zbrali skoraj 680.000 evrov, v projekt je bilo vključenih 8949 otrok

Petega marca 2012 smo objavili prvo zgodbo deklic, ki sta po mamini smrti in ob hudi bolezni očeta potrebovali pomoč Botrstva za plačilo šolskih kosil. Takrat res zelo malo znan humanitarni projekt ZPM Moste Polje smo podprli v prepričanju, da bomo morda leto ali dve pomagali pri plačevanju zunajšolskih dejavnosti, ekskurzij, razvoja talentov. Ker da kot družba in država zagotovo znamo poskrbeti za osnovne življenjske potrebe in stiske otrok.

Šele številne zgodbe otrok in njihovih bližnjih so nam, poslušalcem in javnosti nasploh, odprle oči, kako otroci s socialnoekonomskega dna zares živijo in kako so pogubne posledice spremenjenega socialnega sistema. Ob šesti obletnici sodelovanja, med katerim je Botrstvo postalo najbolj prepoznaven humanitarni projekt za pomoč otrokom v Sloveniji, smo se o doseženih ciljih, zbranih sredstvih, predvsem pa izjemno natančnemu nadzoru nad porabo sredstev pogovarjali s pobudnico nastanka projekta in predsednico nadzornega odbora Mileno Štular.

Šest let sodelovanja Botrstva in Vala 202:

  • Doslej v projektu 8949 otrok, ta hip vključenih 5044
  • Pomagalo je 7307 botrov, zdaj je botrov 4534
  • Skoraj 680.000 € zbranih za družine, predstavljene v zgodbah na Valu 202
  • 139.600 € zbranih na dobrodelnih dražbah
  • 409.000 € prispevali Donatorji meseca na Valu 202
  • Strošek vodenja celotnega projekta: 5,9 odstotka zbranih sredstev
  • Zelo natančen in strog nadzor Nadzornega odbora, vsa poročila so dostopna na spletni strani Botrstva, zdaj poteka zunanja revizija projekta Botrstvo
  • Na svojega botra čaka zdaj nekaj več kot 150 otrok

Jana Vidic