Milan Dragan je vodja skladišča s hokejsko opremo in je v reprezentančno jato prišel že pred dvajsetemi leti.

Vodja skladišča s hokejsko opremo in je v reprezentančno jato prišel že pred dvajsetimi leti

“Opreme je s transportom okrog 900 kilogramov, blizu ene tone. Vratarji imajo dve hokejski torbi. Tu je še oprema trenerjev. Vse ostalo pa je naša oprema. Dresi za trening, dresi za tekmovanja, hlače, čelade in ves material, ki je shranjen v zabojih. V teh zabojih pa imamo trakove, plastike, kline, napitke …”

Ko se odpravi na pot hokejska reprezentanca, gre kot za selitev narodov. Ogromne torbe s športno opremo, osebna prtljaga, zabojniki s pripomočki za brušenje drsalk, paketi palic, vse vrste orodja, kavomat in sušilci za lase – ki niso namenjeni urejanju pričesk. Gre za 25 igralcev in strokovno vodstvo ter zdravnika in fizioterapevta. 30 kilogramov na človeka, na letalu – je premalo. Da je vse na mestu, vse prešteto in da imajo igralci v garderobi ptičje gnezdo, sta odgovorna dva, ki sta očem javnosti skrita – Milan Dragan in Drago Terlikar. 10 dni je še do začetka zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Vas zanima, na kaj vse je treba biti pozoren? Kaj vse bo v hokejski garderobi?

“Kar zadeva rezanje in skrajševanje palic, režemo palice mi sami. Fantje nam nekako zaupajo. Saj je bila že želja, da bi imeli tisti stroj za rezanje palic. Pa sem vprašal: »Fanje, pa ste sposobni za to, da ne bomo imeli poškodb? No, večino palic porežemo mi sami.”

Marko Pangerc