V Noticah tokrat o finski glasbenici Almo. Vzhajajoča pop zvezdnica, ki bo prav gotovo zaznamovala leto 2018. Že njen videz nakazuje, da gre za prav posebno punco. Kričeča, zeleno-rumena barva las, usnjena jakna in številni modni dodatki, ki pritičejo … prej metalcem kot pa pop izvajalki.

Predstavljamo finsko vzhajajočo pop zvezdnico Almo, ki bo prav gotovo zaznamovala leto 2018

Almo smo ujeli v Groningenu, na podelitvi evropskih glasbenih nagrad eba. Je ena izmed deseterice prejemnikov nagrade, ki jih podeljujejo tistim glasbenikom, ki podirajo meje. 22-letna Finka jih prav gotovo.

"Rada kršim pravila! Na Finskem je metal scena precej močna, tudi sama sem velika oboževalka tovrstne glasbe. Pa tudi punka. Všeč so mi oblačila, značilna za to subkulturo. Hkrati pa obožujem pop in soul glasbo. V tem svetu mi je zelo všeč, da lahko vse to združiš, zmešaš v nek svoj izraz." 

Vprašali smo jo, s katerimi barvami bi opisala svojo glasbo.

"Rekla bi svetleče črno. Nevem sicer, ali je to pravi izraz, ampak ja … črna, ki se sveti. Zakaj? Ker sem »darkerka«, prihajam iz take temačne dežele, ampak ustvarjam pop glasbo. Torej skušam dodati malce sijaja vsemu skupaj."

Jernej Sobočan